Carme Cols i Pitu Fernández porten a Ontinyent el debat sobre els “Patis Actius”

Carme Cols i Pitu Fernández, autors del blog www.elnousafareig.org, obriran aquest divendres una nova edició de l’Escola de Pares i Mares d’Ontinyent que impulsa la regidoria d’Educació en col·laboració amb altres entitats, en aquest cas amb la comunitat educativa del CEIP Martínez Valls. Es farà amb la xerrada “Patis Actius: l’Espai interior i exterior de l’escola com a aliats per a un canvi educatiu”, adreçada a famílies i educadors, a partir de les 19:30 hores al Teatre Echegaray.

Els ponents són una parella de mestres jubilats que han assessorat ja a més de 300 escoles i col·lectius per compartir la seua inquietud de repensar els seus espais exteriors amb el desig de crear entorns naturals de salut i benestar. La seua passió per la natura, ja fa quinze anys, els va portar a crear en internet un espai de diàleg i comunicació al respecte. De manera voluntària, acompanyen als centres primer com a observadors, per a després, i sempre de manera voluntària i gratuïta, proposar plantejaments per a cada cas.

La Coordinadora de l’AMPA en la Comissió de Patis Actius del col·legi Martínez Valls explicava que el treball sobre els patis actius “és un projecte en el que venim actuant des del curs passat, per tal d’oferir als xiquets i xiquetes més alternatives al futbet i els jocs habituals, així com evitar situacions de bullyng o discusions”. Davant esta inquietud, mestres i pares del centres van crear una comissió mixta de treball, al si de la qual es va entrar en contacte amb els creadors del blog nousafareig.org.

Inma Ibáñez explicava que “ens vam posar en contacte amb el regidor d’Educació, Óscar Borrell, que va estar molt receptiu i interessat des del primer moment en esta activitat, i vam acordar incloure-la en la programació de l’Escola de Pares i Mares per tal d’estendre el debat als altres centres i a les persones interessades, a les que fem una crida a acudir i participar”, assenyalava.

Borrell explicava que “des del primer dia en què ens vam reunir amb la Comissió en el centre teníem clar que aquest projecte havia de tenir tot el suport de la regidoria. Des de l’Ajuntament anem a continuar habilitant nous espais al pati del Col·legi Martínez Valls on per exemple aprofitem la col·locació de la nova gespa artificial per tal de comptar amb un Pati Actiu, una línia en la que també estem treballant ja en altres centres educatius de la ciutat”, manifestava.

La següent cita serà el 9 de març a les 19:00 hores a la Sala Gomis, amb la xerrada “Princeses i Superherois: repensar les relacions en l’adolescència des de les famílies”, adreçada a públic en general, i a càrrec del Sociòleg Juan Lillo, autor de la Guia Laboramorio, activitat que arriba de la mà de la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

No hay comentarios

Dejar respuesta