Canals presenta un ambiciós pla local de gestió de residus domèstics i asssimilables

El passat 25 de juny es va presentar a la localitat de Canals un nou model de gestió de residus. A la reunió va assistir la empresa redactora del pla, l’Alcaldessa Mai Castells, el Regidor de Serveis Municipals Miquel Alventosa i els tècnics de Medi Ambient i Gestió de Residus.

L’objectiu principal d’aquest pla és arribar a les xifres de recollida que marca el PIRCVA (Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana). Aquest estableix un mínim de 67% en reciclatge i de 50% en bioresidus que cal complir l’any 2022.

El Pla de Residus planteja per a les diferents zones del municipi un sistema mixt de recollida que més s’ajuste a les característiques pròpies de la localització. La zona del parc Jaume I i la del pavelló municipal, que compten un gran volum de veïns i veïnes, s’establiran uns contenidors on els usuaris disposaran d’un clauer identificatiu on poder dipositar els residus establerts en un calendari. A la resta de la població s’imposarà el model porta a porta amb la qual cosa segons el calendari marcat cada dia els veïns i veïnes trauran amb les cubetes el fem que corresponga. Amb este nou model s’eliminaran del municipi un gran nombre de contenidors excepte els de roba, oli, vidre, cartró, mobles i poda. Aquest model de porta a porta començarà a implantar-se en Aiacor, La Torreta, Torre-Cerdà i Mirabolvens.

En l’enquesta formulada per l’empresa un 70% dels habitants estan a favor d’aquest nou model.

L’Ajuntament de Canals iniciarà campanyes de conscienciació i aportarà tota mena d’informació perquè aquest sistema s’implante de manera escalonada en la població.

No hay comentarios

Dejar respuesta

uno × cinco =