Canals presenta la programació especial de les festes de Sant Antoni Abat

La Regidoria de Fira i Festes de l’Ajuntament de Canals ha presentat la programació especial que es durà a terme, des del 15 fins al 18 de gener, en honor a les festes patronals de Sant Antoni Abat.

Els actes festius començaran el dissabte 15 de gener amb el passeig social pels carrers i la història de Canals anomenat “Canals, amb una altra veu”. Com en anteriors ocasions l’eixida es realitzarà des de l’emblemàtica Lloca a les 11.00 hores. A la vesprada, el Pavelló Municipal acollirà el Festival de Bandes de Música de Sant Antoni amb l’Associació Musical Canalense com a protagonista. Aquest mateix dia, a la plaça Major, tindrà lloc l’espectacle audiovisual de mapping i per a finalitzar amb el primer dia de festeig, s’inaugurarà l’exposició del Premi Nacional de Fotografia “Vila de Canals”.

El dia 16 de gener, conegut com el dia de la Foguera, a la plaça de la Vila es celebrarà la salutació de benvinguda a les Festes, per part, aquest any, dels regidors Isabel Real i Miquel Alventosa. A continuació, tindrà lloc l’ofrena en honor a Sant Antoni per l’itinerari habitual. A la vesprada, l’església parroquial acollirà als veïns i veïnes per celebrar les solemnes vespres i com a colofó, es podrà gaudir novament de l’espectacle audiovisual “El foc robat”, el qual rendeix homenatge a la Foguera.

El dia 17 de gener, dia del patró, es duran a terme les misses al seu honor tant a les 11.00 hores, com a les 19.30 hores de la vesprada. Una vegada acabada la missa, i cap a les 20.00 hores, tindrà lloc la processó per l’itinerari de costum.

I finalment, el dimarts 18 de gener, conegut com el dia dels Parells, es durà a terme, a partir de les 10.00 hores, la benedicció dels animals a la plaça Major. I per a acabar amb aquestes cap de setmana, en la plaça Pont del Riu hi haurà una disco mòbil a partir de les 16.00 hores de la vesprada. A més a més, el 23 de gener es realitzarà la benedicció d’animals de tir i arrossegament i cavalleries.

Cal recordar que enguany, i com a conseqüència de la COVID-19, el consistori s’ha fet càrrec, de manera excepcional, de la realització de les festes patronals 2022.

Des de l’Ajuntament de Canals es demana responsabilitat i seny a totes i tots davant la situació sanitària actual.

No hay comentarios

Dejar respuesta