Canals i la Federació de Futbol de la CV busquen solucions per al Quatre Camins

Aquest passat dimecres, va tindre lloc una reunió on van estar presents l’Alcalde de Canals, el Regidor d’Esports, president i secretari de la Federació de Futbol de la CV (FFCV) i els presidents dels dos clubs de futbol federats a Canals per resoldre l’estat deficient en el qual es troba el Camp de Futbol Quatre Camins i que ha portat al seu tancament.

Ricardo Requena, alcalde de Canals, ha valorat aquesta reunió com «intensa i llarga, intensa perquè al final hi ha en joc una sèrie de responsabilitats i necessitats per al poble de Canals i per als usuaris del Camp Quatre Camins». A més, ha sigut molt interessant el poder manifestar-se totes les parts implicades en les instal·lacions.

canals-camp-futbol-2La reunió va començar amb la referència que va fer el president de la FFCV a l’última reunió que van tindre a finals de 2017, també amb Jose Ramón Garrido i Ricardo Requena, i en la qual, des de l’Ajuntament, es va demanar la reversió del camp ja que, tal i com van manifestar els representants municipals en el seu moment, la falta de manteniment podria ocasionar greus desperfectes i problemes que podrien tenir conseqüències com les que actualment s’estan patint.

En aquesta reunió, la FFCV va afirmar que la UD Canals tindria que haver estat fent-se càrrec del manteniment de les instal·lacions durant els últims 10 anys, però els representants municipals del consistori allí presents van recordar la clàusula sisena del conveni signat entre l’Ajuntament i la Federació l’any 2008. Aquesta diu que el manteniment de les instal·lacions està en mans de la Federació i que aquesta, quan tinga un conveni corresponent, li traslladarà aquest manteniment a la UD Canals. Però la realitat és que a hores d’ara ningú sap de l’existència d’aquest últim conveni entre la UD Canals i la Federació.
canals-camp-futbol-3L’Ajuntament va voler aprofitar la reunió, no per buscar responsables, sinó per trobar solucions. Ricardo Requena ha dividit en tres les futures accions a portar a terme i que es van acordar en la reunió. En primer lloc, cal reparar els desperfectes del Quatre Camins i que l’activitat d’aquestes instal·lacions torne el més aviat possible. Per aquest motiu, com que la FFCV valora inviable substituir tota la gespa del camp, ha demanat un informe per valorar la situació i veure exactament què suposaria fer una reparació urgent en les zones de la gespa afectades.

La segona fase de treball seria, amb els corresponents departaments jurídics, aconseguir la reversió del camp a l’Ajuntament de manera que, de la mateixa manera que es gestiona el Pavelló Municipal i altres instal·lacions públiques, el consistori gestionaria el Camp Quatre Camins com un espai públic al qual dotaria de conserges, servei de neteja i manteniment, amb una distribució horària a parts iguals per a tots els clubs usuaris.

Per últim, estaria la tercera fase, en la qual totes les parts implicades deurien de valorar les diferents possibilitats de substituir la gespa i, conjuntament, trobar solucions per a reparar altres desperfectes que es troben en les grades i vestidors, per la falta de manteniment estos anys, i que també s’han presentat en la reunió.

José Ramón Garrido, regidor d’esports, després de la reunió ha afirmat que «paga la pena anar pas a pas, primer que la Federació intervinga i sufrague el que és responsabilitat únicament d’ella i, en segon lloc, revertir el camp». «Després ja treballarem cap a la millora de les instal·lacions com estem fent en tot allò que és titularitat de l’Ajuntament», ha afegit el Regidor.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × cinco =