Xàtiva Unida dona a conéixer 100 propostes que conformen el programa de govern

Lorente “a partir de hui cada dia es donarà a conèixer cadascuna de les 100 propostes que conformen el programa de govern per a la ciutat” Davant de programes confusos, fets en despatxos, d’esquena a la ciutadania hui Xàtiva Unida ha presentat el procés de participació que han impulsat durant els darrers mesos i que finalment els ha conduït a l’elaboració d’un innovador programa de govern per a la ciutat. Segons ha assenyalat el candidat a l’alcaldia d’aquesta formació, Miquel Lorente «suposa un canvi molt important respecte als programes polítics tradicionals, aquest és un document que pretén ser útil pel que fa a unes propostes que estan interconnectades formant part d’una proposta plena de coherència i cohesió. Ben lluny de ser un llistat de mesures inconnexes, aquest programa és un conjunt d’accions que suposen un ús més eficient dels recursos municipals existents a l’hora de satisfer les necessitats de la majoria».

Un Programa el dels units que posa en relleu la intel·ligència col·lectiva; a través d’un procés participatiu iniciat en el passat mes de maig i que ha fet possible que quasi 200 persones més un grup d’assessorament tècnic hagen format part de la configuració de les propostes en el context de 7 tallers de districte i 7 tallers sectorials.

Iniciava la roda de premsa Cesca Chapí explicant que «un aspecte crucial d’aquest Programa és que no es tracta d’un conjunt de promeses electoralistes sinó que suposa un compromís ferm que guiarà la nostra acció a l’Ajuntament; fet imprescindible perquè la ciutadania puga tornar a implicar-se amb il·lusió en la vida política».

En la seu dels units s’han projectat diferents infografies on s’ha anat recolzant i visualitzant els diferents detalls del procés així com les principals línies del programa. De fet, ha estat Amor Amorós qui ha explicat els set eixos on s’emmarquen les 100 propostes que conformen el Programa, l’actual regidora d’Educació ha indicat que «des de la ciutat valenta, habitable, coeducadora, amb futur, participativa, que cuida i de barris estem disposats a construir un relat que pose a les persones en el centre de les accions municipals». Finalment, Alfred Boluda ha insistit en què «per trencar amb el discurs de la decadència es necessita marcar quin és el present i futur que volem per a la ciutat. No podem continuar pensant en fer política en clau de quatre anys perquè Xàtiva necessita un projecte a vint anys vista que es consolide en un pacte de govern o no sobre ningú».

Per altra banda, en la mateixa roda de premsa on membres de Xàtiva Unida han explicat les claus del Programa s’ha volgut transmetre la idea que, és possible que durant el mandat puguen sorgir nous reptes o situacions inesperades que hui no podem preveure i que s’abordarien d’acord al model de ciutat que defensen i d’una manera participativa.

No hay comentarios

Dejar respuesta