Canals commemora els 40 anys d’Ajuntaments Democràtics

El 3 d’abril de 1979, es van celebrar les primeres eleccions que van renovar als integrants de més de 8 mil ajuntaments espanyols, entre ells, l’Ajuntament de Canals. Per aquest motiu, hui es celebren els 40 anys dels ajuntaments democràtics.

Aquesta data és recordada per molts com un dia d’il·lusió per viure el canvi a la democràcia en els pobles i ciutats. La ciutadania tenia esperança per aconseguir municipis democràtics que tingueren la possibilitat de resoldre els seus assumptes propis.

La política que estava vivint-se aleshores era totalment nova. La Constitució havia sigut recentment aprovada en referèndum el 6 de desembre de 1978. A més, l’1 de març de 1979 s’havien celebrat les eleccions nacionals.

Amb motiu d’aquest dia històric, hui, des de l’Ajuntament de Canals, volem recordar a totes les regidores i regidors que han treballat des d’aleshores fins l’actualitat creant polítiques per afavorir a tot el municipi. D’una manera especial, esmentem als alcaldes que durant la democràcia han estat representant a totes les canalines i canalins, Marcelo Pastor, Jose Maria Lluch, Ramón Sanz, Rafael Travé, Toni Mira, Vicente Felipe, Pascual Durà, Vicent Sancho Fombuena, Ricardo Cardona, Joan-Carles Pérez i Ricardo Requena.

L’actual alcalde, Ricardo Requena, ha volgut destacar que “des de l’alcaldia de l’Ajuntament de Canals que tinc l’honor de presidir, vull agrair públicament la tasca que, amb major o menor encert puntual, els alcaldes de la democràcia a Canals han exercit al capdavant de la política local, amb gran interés social, dedicació del seu temps lliure, desatenció (en moltes ocasions) a les seues famílies i amistats, sempre amb l’ideari de fer de Canals, un poble millor del que van trobar quan van ocupar l’alcaldia”.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 + 17 =