Canals celebra hui el dia dels Parells

Dia 18 de gener. Canals celebra, el dia “DELS PARELLS”, Consisteix en una monumental cavalcada dels festers de Sant Antonio denominats “Bandera” i “Cuiros”. A les deu del matí ixen des de la Plaça Major muntats a cavall i, en cavalcada, recorren tots els carrers del poble repartint joguets, caramels i tot tipus d’objectes a la gent que els segueix o els que esperen davant les seues cases. Els carrers estan abarrotats de gent i és tradició convidar els amics, en cada casa, a dolços típics i mistela.

A les set de la vesprada es donen tres voltes al temple parroquial fins a esgotar les provisions. Acabarà la festa, entrada la nit, amb unes cassoles d’arròs al forn.


En Castellà:

Día 18 de enero. “ELS PARELLS”, Consiste en una monumental cabalgata de los festeros de San Antonio denominados Bandera y Cuiros. A las diez de la mañana salen desde la Plaza Mayor montados a caballo y, en cabalgata, recorren todas las calles del pueblo repartiendo juguetes, caramelos y todo tipo de objetos al gentío que los sigue o los que esperan ante sus casas. Las calles están abarrotadas de gente y es tradición invitar los amigos, en cada casa, a dulces típicos y mistela.

A las siete de la tarde se dan tres vueltas al templo parroquial hasta agotar las provisiones. Acabará la fiesta, entrada la noche, con unas cazuelas de arroz al horno.

No hay comentarios

Dejar respuesta

14 − cuatro =