Aspromivise obri les portes a l’educació

Esportistes de copava, alumnes de primària i usuàries de la unitat de respir comparteixen pista buscant sinèrgies  

L’esport ha de ser un recurs per millorar la qualitat de vida de les persones. A més ha de ser una ferramenta educativa per a totes les persones que el practiquen, independentment de l’edat i de les capacitats físiques i intel·lectuals. Amb aquest missatge es poden aconseguir objectius de molta envergadura per tal poder construir una societat més justa i inclusiva. Aquest dimarts, el Pavelló Municipal del Genovés va acollir un Encontre de Proves Adaptades per a persones amb mobilitat reduïda i grans recolzaments i que va organitzar Aspvomivise i Copava, junt a l’Ajuntament i el Col·legi Públic del Genovés. Un encontre que va reunir a quasi 90  esportistes amb la finalitat de realitzar una bateria de proves físiques que tenien com a objectiu la millorar les seues destreses i habilitats. Centres de tota la província, Ontinyent, València, Torrent, Gandia, Cullera, Potries, Castelló, L’Alcúdia, Alzira, Xàtiva, Énguera… s’han reunit per tal de completar la bateria de proves preparades per a l’ocasió.

Una activitat que ha suposat tornar a juntar a dos col·lectius igual de diferents, les esportistes dels centres ocupacionals i les xiquetes i xiquets del Col·legi del Genovés que havien de ser el suport per  aquelles persones que tenien més dificultat en realitzar la prova física. “Una experiència innovadora, molt inclusiva, però sobretot molt educativa, ja que va suposar experiències molt enriquidores per a tots dos col·lectius. Treballar en l’educació de les més menudes i menuts d’una forma més vivencial on la inclusió és un dels objectius prioritaris avança molt de contingut en aula. Estem convençudes que experiències com aquestes donen molt de temari per a treballar en classe per part de les docents” comentava Marta Córdoba, una de les organitzadores de l’encontre. 

A més en aquest encontre i per primera vegada s’ha convidat a la Unitat de Respir per a persones majors del Genovés per a que participaren i realitzar d’aquesta forma una prova pilot que busca generar activitats conjuntes de cara al proper curs.

Un nou repte portat endavant per Aspromivise i que ha suposat una continuïtat en la línia que segueix de mostrar l’esport com a ferramenta educativa.  Des d’Aspromivise han volgut agrair a les entitats que ho han fet possible ja que sense la col·laboració de l’ Ajuntament, de  la Unitat de Respir  i de l’equip docent del Col·legi Públic del Genovés haguera estat inviable. Un pas més per buscar una societat més justa.

                Centre Concertat per la  Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

No hay comentarios

Dejar respuesta