Aspromivise envolta d’igualtat la seua carrera a través de la història de Kathrine Switzer

Kathrine Switzer va ser la primera dona en córrer una marató. Una dona que ho va fer quan el fet de córrer era un gest exclusiu per a homes. El 19 d’abril del 1967 a la marató de Boston la pròpia Switzer va donar un pas endavant en pro dels drets de les dones en el món de l’esport. Va desafiar a la prohibició de participar en una cursa com aquestes i cadascuna de les seues petjades van suposar un canvi en la història de l’esport femení. Molts entrebancs abans, durant i després de la cursa que la corredora va anar sortejant per donar un missatge que a dia d’avuí simbolitza la igualtat entre l’home i la dóna en el món de l’esport.

La carrera d’Aspromivise sempre s’ha caracteritzat per mostrar missatges amb un fons de justícia social, un fons educatiu, i la d’aquest any no pretén ser diferent. Una història vinculada a l’atletisme i que defensa els drets de les
dones en l’esport. La pròpia Kathrine Switzer, en entrevistes posteriors sempre ha defès que “l’esport ofereix un marc fenomenal per l’ensenyament de valors, un marc de justícia social i educació“, res més lluny del que pretén una entitat com la d’Aspromivise en events com els de la seua carrera.

Si Kathrine Switzer s’ha convertit en un símbol en la lluita d’igualtat de gènere a través de l’esport, el dorsal 261 en el que va córrer eixa primera marató suposa un número que es relaciona en la lluita per la inclusió de la dona en l’esport. Amb el dorsal 261, junt a un esdeveniment com el que Aspromivise mostrarà el proper dia 5 de maig el missatge d’igualtat serà molt potent.

D’aquesta manera la catorzena carrera per a persones amb diversitat funcional buscarà sinèrgies entre Kathrine Switzer , el dorsal 261 i Aspromivise, tot en favor de potenciar el missatge d’igualtat i millora de les persones i d’educar a través de l’esport. “La carrera d’Aspromivise s’ha convertit en un referent. Busquem donar visibilitat i millora de la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional, i això també passa per buscar la igualtat de gènere. I més encara en un espai on reunim a moltes xiquetes i xiquets en edat de formació, les quals van a ser el futur de la nostra societat. Una oportunitat que nosaltres com a entitat no volem desaprofitar” comentaven des d’Aspromivise.

La carrera i el seu missatge entrarà en els col·legis per treballar aspectes relacionats amb la igualtat de gènere, i tot al voltant de la figura de Kathrine Switzer i del seu dorsal 261. Una carrera que el primer dijous del mes de maig omplirà els carrers del casc antic de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta