Arcadi España trasllada al president de Renfe la necessitat de recuperar la normalitat als trens de rodalia

– El president de l’entitat visitarà al gener València per a valorar els avanços sobre la incorporació de maquinistes i el full de ruta del procés del traspàs de Rodalia

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat, després de reunir-se amb el president de Renfe, Isaïes Táboas, que en els pròxims mesos es recuperarà la normalitat als trens de rodalia amb la incorporació de més maquinistes.

Segons ha assenyalat el responsable de Transport de la Generalitat, «en aquesta reunió hem traslladat la indignació que hi ha entre els usuaris i usuàries valencianes pel funcionament dels trens de rodalia i la situació greu que es produeix, sobretot, en hores punta amb les cancel·lacions contínues de trens».

Segons el parer del conseller, «la situació és molt complexa però hem demanat al president de Renfe que s’accelere l’habilitació dels maquinistes per a acabar com més prompte millor amb les cancel·lacions». Així, «l’escenari que s’està remenant és que en els primers mesos del pròxim any es vaja recuperant progressivament la normalitat», ha apuntat Arcadi España.

Així mateix, el conseller ha indicat que «al gener visitarà València el president de Renfe per a valorar tots els avanços que s’han realitzat sobre la incorporació de maquinistes i el full de ruta que s’ha marcat en el procés del traspàs Rodalia».

En aquest sentit, en la reunió també s’ha tractat la comissió tècnica que se celebrarà en el mes vinent de desembre entre el Ministeri de Política Territorial, que gestiona les competències, i el Ministeri de Transports per a abordar el complex procés de la transferència de Rodalia a la Comunitat Valenciana, que -com ha explicat Arcadi España, «volem que siga ben estudiat, amb els recursos financers i materials adequats, però també amb diàleg i consens amb tots els treballadors i treballadores de Renfe».

No hay comentarios

Dejar respuesta