Ana Ciscar premi de Pintura Juan Francés Fira d’Agost de Xàtiva 2023

La Reina de la Fira, Reyes Camarasa, i l’alcalde, Roger Cerdà, entreguen els premis als guanyadors de del Premi Nacional de Pintura Juan Francés

Com és tradició, la Casa de Cultura de Xàtiva va acollir ahir, coincidint amb el primer dia de la Fira d’Agost, la inauguració l’exposició de pintura del premi Juan Francés Fira d’Agost 2023.

L’artista valenciana Ana Ciscar s’ha alçat amb el premi de Pintura Juan Francés – Fira d’Agost de Xàtiva 2023 amb l’obra titolada “De formas i fórmulas”, el segon premi ha recaigut en Vicent Machí (per segon any consecutiu). El jove artista valencià ha aconseguit el guardó amb l’obra «S/t Dela serie Litoral».

La guanyadora, que no ha pogut assistir al lliurament del premi, en un missatge enviat a través d’un vídeo, ha tingut paraules d’agraïment per a l’Ajuntament de Xàtiva per recolzar art i l’expressió artística. També ha tingut paraules per al segon premiat, Vicent Machi, a qui ha felicitat, i als altres participants en el concurs, expressant que “per a mi és un plaer compartir espai amb col·legues tan talentosos”.

L’alcalde, Roger Cerdà, i la Reina de la Fira, Reyes Camarasa, han entregat el segon premi, dotat amb 3.000 euros, a Vicent Machí, qui ja va rebre també el segon premi l’any passat.

A més del primer i segon premi, també han sigut reconeguts amb un Esment d’Honor. Pablo Bellot Garcia, per l’obra «Negre sobre blanc N12_Acte de comunicació N41 (Mata)», i Sergio Rocafort Giménez, per l’obra «Trama».

Per part seua, l’alcalde de Xàtiva, ha afirmat que “la cultura està molt present en la Fira, el Premi Juan Francés, ens permet anar acumulant una col·lecció d’art contemporani d’autors valencians joves, una aposta de futur, una inversió en cultura, en art». Per la seua part la Reina de la Fira, Reyes Camarasa, va inaugurar la mostra de pintura animant a la ciutadania a “gaudir d’aquesta exposició, amb uns quadres meravellosos i una molt bona faena dels artistes, com podran comprovar”.

Fotos: Sandra Tormo Morato

No hay comentarios

Dejar respuesta