María Rodrigo «Gambito de Dama» protagonista en la simultània d’escacs Fira Xàtiva 2023

El dimarts 15 d’Agost primer dia de fira, es va realitzar la simultània de la Fira Xàtiva 2023 el real de la Fira enfront de l’Ajuntament, realitzada per la «streamer» María Rodrigo Yanguas.

El Club d’Escacs La Primitiva Setabense, organitza cada any un torneig d’escacs sincronitzats dins de la programació de Fira d’Agost. L’esdeveniment va reunir desenes de participants per a competir contra la gran mestra del escacs María Rodrigo Yanguas, que anava disfressada de Beth Harmon, protagonista de la sèrie de televisió sobre la història de la vida de Gambito de Dama, que fou tot un prodigi dels escacs. protagonista de la sèrie de televisió sobre la història de la seua vida. La simultània oberta a 25 taulers on qui perdia s’alçava i entrava una altra persona.

En paraules de María Rodrigo; «Quina passada el que vam viure ahir en el Real de la Fira de Xàtiva, em vaig disfressar de Beth Harmon (de la sèrie Gambito de Dama) amb l’objectiu d’acostar els escacs d’una manera diferent del carrer».

A banda de la simultània també s’ha disputat un torneig Masnou (si perds passes a la reserva i si ganes contínues jugant) s’han presentat 54 jugadors. El guanyador d’aquest torneig Masnou ha estat en Elías Morant, quedant com a segon classificat, Antoni Montalbán i, en tercer lloc, Francisco Barbero.

Des del Club «agraïm la contribució dels nostres sponsors com a Recreatius Saetabis, Banc Popular, D’Impresio, La Bugada Alcudia. I a l’Ajuntament de Xàtiva. El president de la Generalitat Carlos Mazón, ens va visitar interessant-se per com anaven les partides. I gràcies a tots els participants de diversos clubs i pobles i a tot el personal que va passar i que ens van donar ànims per a seguir en pròxims anys».

No hay comentarios

Dejar respuesta