Almudena Francés tanca el cicle de contacontes a la Biblioteca de Xàtiva

L’espectacle “Un grapat de contes” tindrà lloc el proper 18 de desembre, a les 18h, a la sala infantil de la biblioteca

El proper dimecres, 18 de desembre, tindrà lloc a la Biblioteca municipal de Xàtiva una nova activitat d’animació dirigida al públic infantil. Es tracta de l’actuació “Un grapat de contes”, amb Almudena Francés. Aquesta activitat començarà a les 18h, a la sala infantil, i estarà dedicada a xiquets i xiquetes a partir de 5 anys.

Almudena Francés és una narradora oral qui ha inspirat iniciatives com ara les rutes de contacontes de la Safor o la Vall d’Albaida o el Festival de la Paraula de la Riera d’Agres. Aquesta contacontes ha actuat en diferents localitats valencianes, per a públics tan diversos com xiquets o ancians.

Col·laboradora habitual en la Trobada de Contacontes de Penàguila en homenatge a Enric Valor, també ha participat a les rutes de contacontes «Viatjant i llegint» de l’Alcoià i el Comtat. Almudena Francés és autora del conte La rabosa malfaenera (Andana) i coautora del manual Escriu-me. L´art de narrar (Bromera).

Segons Almudena Francés, “els contes són el resultat de totes aquelles respostes que m’han donat a un fum de preguntes que tenia a la vida. Explicacions, anècdotes, veritats i mentides… tot allò que cau a les meues mans, o més bé a les meues oïdes, es converteix en narració”. Francés es defineix com a re-inventora, reescriu els contes i els adapta al moment o a aquells valors que vol destacar: “estic convençuda que amb els contes es pot transformar, però cal que estiguen vius, ja que als llibres estan morts i quan es conten, renaixen”. Les seues paraules van farcides de fantasia, paraules boniques, allunyades de les dels discursos que estem acostumats a sentir.

Les activitats de contacontes a la Biblioteca Municipal de Xàtiva han vingut celebrant-se periòdicament el darrer dimecres de cada mes al llarg de l’any. Aquestes activitats, dirigides al públic infantil, busquen acostar als més menuts al món de la Literatura, així com facilitar la familiarització dels xiquets i xiquetes de la ciutat i la comarca amb un servei cultural públic al seu abast.


En Castellà:

La actuación de Almudena Francés cierra el ciclo de cuentacuentos de la Biblioteca Municipal de Xàtiva

El espectáculo “Un puñado de cuentos” tendrá lugar el próximo 18 de diciembre, a las 18h, en la sala infantil de la biblioteca

El próximo miércoles, 18 de diciembre, tendrá lugar en la Biblioteca Municipal de Xàtiva una nueva actividad de animación dirigida al público infantil. Se trata de la actuación “Un grapat de contes”, con Almudena Francés. Esta actividad comenzará a las 18h, en la sala infantil, y estará dedicada a niños y niñas a partir de 5 años.

Almudena Francés es una narradora oral que ha inspirado iniciativas como las rutas de cuentacuentos de la Safor o la Vall d’Albaida o el Festival de la Palabra de la Riera d’Agres. Esta cuentacuentos ha actuado en diferentes localidades valencianas, para públicos tan diversos como niños o ancianos.

Colaboradora habitual en la Trobada de Contacontes de Penàguila en homenaje a Enric Valor, también ha participado en las rutas de cuentacuentos «Viatjant i llegint» del Alcoià y el Comtat. Almudena Francés es autora del cuento La rabosa malfaenera (Andana) y coautora del manual Escriu-me. L’art de narrar (Bromera).

Según Almudena Francés, “los cuentos son el resultado de todas aquellas respuestas que me han dado a un montón de preguntas que tenía en la vida. Explicaciones, anécdotas, verdades y mentiras … todo lo que cae en mis manos, o más bien en mis oídos, se convierte en narración”. Francés se define como reinventora, reescribe los cuentos y los adapta al momento o a aquellos valores que quiere destacar: “estoy convencida de que con los cuentos se puede transformar, pero hay que estén vivos, ya que los libros están muertos y cuando se cuentan, renacen”. Sus palabras van llenas de fantasía, palabras bonitas, alejadas de las de los discursos que estamos acostumbrados a oír.

Las actividades de cuentacuentos en la Biblioteca Municipal de Xàtiva han venido celebrándose periódicamente el último miércoles de cada mes a lo largo del año. Estas actividades, dirigidas al público infantil, buscan acercar a los más pequeños al mundo de la Literatura, así como facilitar la familiarización de los niños y niñas de la ciudad y la comarca con un servicio cultural público a su alcance.

No hay comentarios

Dejar respuesta

2 × cinco =