Alberic es prepara per viure el fervor de la Setmana Santa

Alberic viu la Setmana Santa. Costum i tradició es reuniran durant una setmana a Alberic i els veïns podran gaudir d’una celebració que sempre s’ha viscut a la localitat amb passió, fervor i sentiment. Els actes previs a la Setmana Santa començaran el divendres 12 d’abril quan a les 18:30 hores es produirà a l’Ermita de Santa Bàrbara la Missa Solemne a la Mare de Déu de la Soledat, com a culminació del Septenari de Dolors, oficiada per Juan José López Pacheco.

Més tard, a les 22:00 hores es realitzarà el pregó de Setmana Santa a càrrec de Enrique Fliquete Lliso, llicenciat en Dret per la Universitat de València, Professor en aquest mateix centre, Doctor en Dret cum laude i conseller del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana des de 2011 entitat de la qual també és vicepresident des de 2017. A continuació es produirà l’actuació de la Societat Unió Musical d’Alberic, que portarà a terme el Concert del Pregó de Setmana Santa.

semana-santa-alberic-3Els actes seguiran el dissabte 13 d’abril amb la Tamborada de les 17:00 hores a la Avinguda Glorieta amb les Bandes de Tambors i Bombos de les Confraries de l’Oració de Jesús a l’Hort i la Confraria Ecce-homo. Finalment a les 18:30 hores hi haurà un espectacle musical infantil a la Glorieta. Diumenge arribarà el dia gran i un dels més especials per a tota la població. La forma de celebrar el Diumenge de Rams a la localitat és tota una particularitat i aquest any no serà menys.

semana-santa-alberic-4A les 11:30 hores es realitzarà la tradicional Benedicció de Palmes i Rams a l’Ermita Mare de Déu de Cullera i a continuació començarà la Processó per Mare de Déu de Cullera, Huertas, Poeta Badenes, Sant Antoni, Avinguda Glorieta, Cervantes i Avinguda Madrid fins al Temple de l’Esperit Sant, on tindrà lloc la Solemne Eucaristia. A les 13:30 hores començarà una altra de les celebracions que fan diferent a Alberic de la resta de municipis i és la celebració del tradicional «Concurs de l’Encisam» on cada any les associacions i els particulars competeixen per oferir la millor hortalissa amb l’objectiu d’ emportar-se el premi, que té en compte el color, el gust o l’arranjament de l’enciam. A continuació a les 16:00 hores donarà començament la renovació de l’»Apuntà als Sants» i a la Plaça de la Constitució el Festival de Bandes que es culminarà després de la cercavila amb el tradicional Concert a la Muntanyeta de la Banda Unió Musical d’Alberic. A les 18:00 hores es farà el sorteig dels sants per a l’any 2020 i finalment a les 19:45 hores des de la Muntanyeta començarà la tradicional «Baixà dels Sants» per l’itinerari de costum fins a la Plaça de la Constitució.

semana-santa-alberic-2Hi ha constància que diverses confraries ja celebraven actes allà pel segle XVIII i amb el temps es va construir l’ermita de Santa Bàrbara en el paratge natural de la Muntanyeta amb l’objectiu de protegir allí les imatges religioses que fins a aqueix moment estaven dipositades en els domicilis dels confrares. En el Diumenge de Rams, inici de la Setmana Santa, les confraries anaven a l’Ermita per a agafar les seues imatges i baixar-les a la població per a, d’esta forma, poder commemorar la passió, mort i resurrecció de Jesús. Esta acció s’ha mantingut fins al dia de hui, en el qual el Diumenge de Rams s’ha convertit en el dia gran d’Alberic.

No hay comentarios

Dejar respuesta