Adjudicat el contracte de Consultoria del Pla de Sostenibilitat Turística en destí de Xàtiva

L’empresa Auren Consultores serà l’encarregada de dur a terme esta tasca amb un pressupost de 57.534 euros

Xàtiva, 12 de juny de 2024.- La Mesa de Contractació de l’Ajuntament de Xàtiva ha adjudicat este dijous el contracte de serveis de consultoria i serveis connexos per a la gestió del Pla de Sostenibilitat Turística en destí (PSTD) de Xàtiva, el qual serà realitzat per l’empresa Auren Consultores amb un pressupost de 57.534,25 euros.

El Pla de Sostenibilitat Turística en destí de Xàtiva compta amb finançament europeu a través dels fons Next Generation i treballa en torn a quatre eixos: transició verda i sostenible, millora de l’eficàcia energètica, transició digital i competitivitat. Este contracte que tindrà una durada de dos anys, prestarà assistència tècnica i recolzament a l’Ajuntament de Xàtiva i a l’equip tècnic de treball facilitant l’elaboració dels documents i propostes necessaris per a l’execució del PSTD.

Auren Consultores és una reconeguda empresa de consultoria, auditoria i assessoria amb 60 oficines repartides en 11 països. A Espanya compta amb 17 oficines, dos d’elles a la Comunitat Valenciana (València i Alacant). «Esta és una empresa especialitzada en este tipus de projectes i esperem que ens ajude a gestionar els dos milions d’euros que tenim per a l’execució de projectes de millora en matèria turística a Xàtiva» ha manifestat el regidor d’Obres i Contractació Ignacio Reig.

Per la seua part, la regidora de Turisme Raquel Caballero ha explicat que «amb els dos milions d’euros del Pla de Sostenibilitat pretenem realitzar accions de millora en el nostre Castell, en l’entorn de la costa del Castell i en els museus de la ciutat. Este contracte ens ajudarà a agilitzar el treball perquè s’encarregaran de redactar els diferents projectes que s’inclouen».

Cal recordar que el Pla de Sostenibilitat Turística de Xàtiva pretén millorar l’eficiència energètica del Castell, la digitalització dels distints espais museístics o la millora de la senda de Sant Feliu; així com també la millora de la il·luminació interior del Castell, la instal·lació de nous aparells d’aire condicionat de baix consum, la col·locació de noves finestres per optimitzar l’eficiència energètica i el condicionament dels aljubs del Castell Major per aprofitar l’aigua per als banys públics i el reg dels jardins. El PSTD de Xàtiva també preveu un nou Centre de Recepció de visitants al Castell i un Centre d’Interpretació.

No hay comentarios

Dejar respuesta