Adexa organitza la II edició del Concurs de Truita d’Alls tendres de Xàtiva

Durant tota aquesta setmana, el públic pot degustar aquest popular plat als 5 restaurantes participants en el concurs

Cinc restaurants de Xàtiva es disputen enguany el guardó a la millor truita d’alls tendres de la ciutat, un concurs organitzat per l’Associació d’Empresaris de Xàtiva i La Costera dintre de la programació d’actes de FirAll, Fira de l’All Tendre de Xàtiva. El concurs tindrà lloc el proper divendres 21, a les 10 hores. Durant tota aquesta setmana, el públic pot degustar aquest popular plat en els restaurants participants al concurs.

El participants en l’edició 2020 del concurs de truita d’alls tendres seran els establiments El Racó de Betet, El Moncho, Pebre Negre, Tapeo Bar i Casa Javi. Divendres pròxim, a partir de les 10 hores, el jurat farà el recorregut als restaurants per aquest mateix ordre, amb la intenció de trobar la millor truita d’alls tendres de Xàtiva, almenys pel que fa als establiments d’hostaleria. El guanyador del premi en la passada edició va ser el restaurant Euphoria. El jurat està compost per dos representants dels mitjans de comunicació, un empresari del sector hostaler i dos membres de la Junta Directiva d’Adexa. L’associació d’empresaris farà públic el resultat del concurs.

D’altra banda, el programa d’activitats de FirAll 2020 continua amb les visites d’escolars als camps d’alls tendres de l’horta de Xàtiva, guiades per Pep Gimeno Botifarra i José Guerola. Cal recordar que tota aquella persona interessada a participar en una d’aquestes visites, ho podrà fer dissabte 22, a les 10 hores, amb eixida des de la Font del Lleó, prèvia inscripció al correu promocioeconomica@ayto-xativa.es

De cara al cap de setmana hi han més activitats previstes, com la degustació de tapes d’all tendre a càrrec de Gent del Mercat (divendres 21, des de les 19:30h, a la plaça del Mercat), la calçotada popular organitzada per Gent del Mercat (diumenge 23, 11h, plaça del Mercat) o la Mitja Marató de Xàtiva organitzada pel club d’atletisme Ajos Xàtiva (diumenge 23, 10h, amb eixida des de l’Albereda Jaume I). També hi haurà el III Concurs de Lligar Alls, organitzat per Bankia (dissabte 22, 17 h, Albereda), el reconeixement a l’aller major (dissabte 22, 18h, Albereda), el mercat de productes ecològics, artesans i de proximitat (dissabte 22, des de les 10h, Albereda) i l’esmorzar popular a la Glorieta José Espejo, organitzat per La Unió de Llauradors i Ramaders (dissabte 22, 10h).

Diverses actuacions musicals animen el programa d’actes. Divendres 21, a les 19:30h, a la plaça del Mercat actuaran Los Chicos del Swing. Dissabte 22, dirigida al públic infantil, trobarem l’actuació dels Nanets Band Rock. Serà a les 12 hores, a l’Albereda. Finalment, diumenge 23, a les 11h, a la plaça del Mercat tindrà lloc l’actuació de The Handmakers.


En Castellà:

Adexa organiza la II edición del Concurso de Tortilla de Ajos tiernos de Xàtiva

Durante toda esta semana, el público puede degustar este popular plato en los 5 restaurantes participantes en el concurso

Cinco restaurantes de Xàtiva se disputan este año el galardón a la mejor tortilla de ajos tiernos de la ciudad, un concurso organizado por la Asociación de Empresarios de Xàtiva y La Costera dentro de la programación de actos de FirAll, Feria del Ajo Tierno de Xàtiva. El concurso tendrá lugar el próximo viernes 21, a las 10 horas. Durante toda esta semana, el público puede degustar este popular plato en los restaurantes participantes en el concurso.

Los participantes en la edición 2020 del concurso de tortilla de ajos tiernos serán los establecimientos El Racò de Betet, El Moncho, Pebre Negre, Tapeo Bar y Casa Javi. El viernes próximo, a partir de las 10 horas, el jurado hará el recorrido en los restaurantes por ese mismo orden, con la intención de encontrar la mejor tortilla de ajos tiernos de Xàtiva, al menos en cuanto a los establecimientos de hostelería. El ganador del premio en la pasada edición fue el restaurante Euphoria. El jurado está compuesto por dos representantes de los medios de comunicación, un empresario del sector hostelero y dos miembros de la Junta Directiva de Adexa. La asociación de empresarios hará público el resultado del concurso.

Por otra parte, el programa de actividades de FirAll 2020 continúa con las visitas de escolares a los campos de ajos tiernos de la huerta de Xàtiva, guiadas por Pep Gimeno Botifarra y José Guerola. Hay que recordar que toda aquella persona interesada en participar en una de estas visitas, lo podrá hacer el sábado 22, a las 10 horas, con salida desde la Fuente del León, previa inscripción en el correo promocioeconomica@ayto-xativa.es

De cara al fin de semana hay más actividades previstas, como la degustación de tapas de ajo tierno a cargo de Gent del Mercat (viernes 21, desde las 19: 30h, en la plaza del Mercat), la calçotada popular organizada por Gent del Mercat (domingo 23, 11h, plaza del Mercat) o la Media Maratón de Xàtiva organizada por el club de atletismo Ajos Xàtiva (domingo 23, 10h, con salida desde la Alameda Jaume I). También estará el III Concurso de Ligar Ajos, organizado por Bankia (sábado 22, 17 h, Alameda), el reconocimiento al aller mayor (sábado 22, 18h, Alameda), el mercado de productos ecológicos, artesanos y de proximidad (sábado 22, desde las 10h, Alameda) y el desayuno popular en la Glorieta José Espejo, organizado por La Unió de Llauradors i Ramaders (sábado 22, 10h).

Diversas actuaciones musicales animan el programa de actos. El viernes 21, a las 19: 30h, en la plaza del Mercat actuarán Los Chicos del Swing. El sábado 22, dirigida al público infantil, encontraremos la actuación de los Nanets Band Rock. Será a las 12 horas, en la Alameda. Finalmente, el domingo 23, a las 11h, en la plaza del Mercat tendrá lugar la actuación de The Handmakers.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciocho − 11 =