A la reunió, celebrada ahir i adreçada principalment a pares i mares de xiquets i xiquetes d’entre 2 i 3 anys que enguany es matricularan per primera vegada, assistiren els assessors lingüístiques de la Conselleria d’Educació, els psicòlegs del Gabinet Psicopedagògic Escolar Municipal i la tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Xàtiva.
En la mateixa es tractaren diferents punts com la llei 4/2018 de la Generalitat que regula i promou el plurilingüisme en el sistema educatiu valencià i els dubtes que pot generar, la relació dels criteris de baremació a l’hora d’escolaritzar als menuts, els horaris dels centres educatius i les Jornades de Portes Obertes dels mateixos, les Aules d’Educació Infantil de 3 anys i el calendari d’admissió per a Ensenyaments d’Educació Infantil i Primària.
«Volem que la informació de tots els centres educatius estiga a l’abast de totes les famílies i per això expliquem que Xàtiva està constituïda com a zona única, el que suposa que poden demandar el centre que vulguen, així com els criteris per a baremar les admissions» segons ha explicat la regidora d’Educació Amor Amorós.
Pel moment hi ha inscrits per al curs vinent 270 alumnes de 3 anys i 254 de 2 anys a la ciutat. La ratio d’infantil es troba en els 23 alumnes i ara per ara existeixen 14 unitats en 3 anys. La reunió servirà també per donar a conèixer quins centres compten amb Jornada flexible.
«Creguem que decidir el centre és un moment molt important per a les famílies i per tant volem posar a l’abast tota la informació. Ja hi ha centres que tenen jornada flexible, i altres que no, i cadascun té unes peculiaritats» ha expressat Amorós.
A més a més, durant la sessió es varen repartir els models oficials d’instància així com els annexos i programes necessaris per a la gestió del procediment. Aquells participants que opten per fer la sol·licitud de manera telemàtica, rebran en la seua adreça de correu electrònic la informació relativa al resultat del procediment d’admissió.