Xàtiva celebra una sessió informativa per a les famílies dels xiquets que s’escolaritzaran a la ciutat

A la reunió, celebrada ahir i adreçada principalment a pares i mares de xiquets i xiquetes d’entre 2 i 3 anys que enguany es matricularan per primera vegada, assistiren els assessors lingüístiques de la Conselleria d’Educació, els psicòlegs del Gabinet Psicopedagògic Escolar Municipal i la tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Xàtiva.

En la mateixa es tractaren diferents punts com la llei 4/2018 de la Generalitat que regula i promou el plurilingüisme en el sistema educatiu valencià i els dubtes que pot generar, la relació dels criteris de baremació a l’hora d’escolaritzar als menuts, els horaris dels centres educatius i les Jornades de Portes Obertes dels mateixos, les Aules d’Educació Infantil de 3 anys i el calendari d’admissió per a Ensenyaments d’Educació Infantil i Primària.

«Volem que la informació de tots els centres educatius estiga a l’abast de totes les famílies i per això expliquem que Xàtiva està constituïda com a zona única, el que suposa que poden demandar el centre que vulguen, així com els criteris per a baremar les admissions» segons ha explicat la regidora d’Educació Amor Amorós.

Pel moment hi ha inscrits per al curs vinent 270 alumnes de 3 anys i 254 de 2 anys a la ciutat. La ratio d’infantil es troba en els 23 alumnes i ara per ara existeixen 14 unitats en 3 anys. La reunió servirà també per donar a conèixer quins centres compten amb Jornada flexible.

«Creguem que decidir el centre és un moment molt important per a les famílies i per tant volem posar a l’abast tota la informació. Ja hi ha centres que tenen jornada flexible, i altres que no, i cadascun té unes peculiaritats» ha expressat Amorós.

A més a més, durant la sessió es varen repartir els models oficials d’instància així com els annexos i programes necessaris per a la gestió del procediment. Aquells participants que opten per fer la sol·licitud de manera telemàtica, rebran en la seua adreça de correu electrònic la informació relativa al resultat del procediment d’admissió.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diez + 17 =