Xifres rècord per al castell de Xàtiva amb 88.351 persones en 2017

La fortalesa ha tancat l’any amb 88.351 visites de turistes, la major xifra de visitants des que s’iniciaren els registres en 1995. Això suposa un creixement d’un 16’4% respecte l’any anterior, cinc punts percentuals d’increment més que en 2016, encara que no arriba al 19% de creixement que es va enregistrar en 2015.

La regidora de Turisme, Mariola Sanchis, es mostra molt satisfeta amb aquestes dades. Per a Sanchis, «aquestos resultats són producte de les distintes accions promocionals que hem vingut fent. Durant 2017, a més de participar en les principals fires de turisme a nivell nacional o iniciar la nostra inclusió en el club de producte turístic Grans Castells i Palaus d’Espanya, hem organitzat accions promocionals amb premsa especialitzada a Madrid i Barcelona i aquesta setmana tornarem a fer una acció d’aquest tipus de manera prèvia a la nostra presència en Fitur. També influeixen els vídeos editats i les accions promocionals en xarxes socials».

Observant el nombre de visites per mesos, abril és el que s’emporta la palma, amb 12.275 visites.

La major part dels turistes provenen de la Comunitat Valenciana, qui aporta el 49% de les visites. Solament els visitants provinents de la província de València sumen 37.248 persones, un 42% del total general, mentre que Alacant envia 5.284 turistes i Castelló 1.248. Aproximadament, el 65% de visites provenen de distintes regions d’Espanya, mentre que el 35% restant venen d’altres països.

Pel que fa als visitants nacionals d’altres comunitats autònomes, Madrid continua sent la principal font de turistes per a la fortalesa xativina, amb 2.197 visitants. Catalunya apareix en segon lloc amb 1.903 visites, Múrcia en tercer lloc, amb 794 turistes i Albacete queda en quart lloc, amb 424 visitants.

Pel que fa als estrangers, es produeix una distribució per origen similar a anys anteriors, amb la novetat que s’incrementen les visites provinents d’Austràlia i els països de l’Est d’Europa. El contingent de turistes francesos continua sent el més nombrós, amb 4.520 gals durant 2017. Els segueixen de prop els habitants del Regne Unit, amb 4.139 visites.

No hay comentarios

Dejar respuesta