Xerrada contra el tractat de lliure comerç i inversions entre Europa i els EEUU

Hui a es 19:30 hores a la Casa de la Cultura


El col.lectiu d’Esquerra Unida Xàtiva oferirà aquesta vesprada una xerrada per explicar amb detall la seua oposició al tractat TTIP “que negocia en secret la Unió Europea amb els Estats Units i que ens perjudicarà com a persones i com a país” L’acte tindrà lloc a la Casa de Cultura a les 19’30 hores.

El darrer mes d’octubre una moció presentada pel grup municipal d’EU va aconseguir que l’Ajuntament de Xàtiva siga una de les corporacions locals manifestament contràries a aquest tractat. “Així es van sumar a la nostra proposta tots els grups polítics del consistori xativí a excepció del Partit Popular”, destaquen des del grup.

La proposta d’Esquerra Unida es posa en contra del privilegi de les empreses més poderoses sobre els estats que fins i tot en el cas de “reduir els guanys projectats d’un inversor, aquest mecanisme podria obligar a un govern a pagar milers de milions en danys i perjudicis”. Però també suposaria “el debilitament de les normes europees establertes per als serveis d’interés públic. Per exemple, facilitaria la privatització dels serveis d’aigua o limitaria fortament les opcions per a l’adjudicació de les licitacions públiques en funció de criteris ecològics o socials”, afirmen.

El Tractat està negociant-se amb “rigorós secretisme” per part de la Unió Europea, segons diuen des d’EU. D’entre les línies bàsiques conegudes fins ara es pot dir que la signatura d’aquest tractat entre els Estats Units i la Unió Europea pot esdevenir una desregulació per la porta de darrera que afectaria directament a matèries tan sensibles com la salut, el medi ambient o els serveis públics. “Afectaria els serveis que presta l’Administració local, amb una clara voluntat de privatitzar i laminar competències i capacitats a les institucions públiques. En definitiva una pèrdua de poder dels governs i per tant de les persones”, finalitzen des del grup.

A la xerrada es donarà resposta al màxim de dubtes amb un expert en la matèria, Bernat Asensi, cap de comunicació de CCOO-PV, qui explicarà en linies generals què és el TTIP i els seus efectes i donarà resposta a les preguntes dels assistents.

No hay comentarios

Dejar respuesta

9 − 8 =