El xativí Josep Peris encapçala un viatge solidari amb bicicleta de València a Madrid

Noelia Holguín Peris

El xativí Josep Peris, junt a tres col·laboradors de la tenda de Decathlon Campanar de Valància, eprendrà demà 4 de maig un camí de 355 kilòmetres plens d’il·lusió per portar a terme un projecte solidari per inculcar els valors de l’esport als més menuts.

Una bicicleta, un viatge a Madrid i molta il·lusió. Josep Peris, junt a Ana Martínez i Ruth Tavera són els responsables del projecte «Ningún niño sin deporte», el qual consisteix en la recaptació de diners per comprar material esportiu per als més petits. La protagonista és una bicicleta de dos anys d’ús que Josep va vendre per aconseguir part del pressupost necessari. L’aventura va començar a València a principis d’aquest any i, després d’un llarg recorregut en bicicleta, finalitzarà a Madrid aquest diumenge 7 de maig.

L’objectiu principal de «Ningún niño sin deporte» és que molts xiquets i xiquetes tinguen accés a l’esport sense importar quina siga la situació familiar en la què viuen. Com a promotor de la idea i ambaixador de la marca esportiva B’twin, Josep Peris disposava d’una bicicleta des de feia dos anys. Aquesta bicicleta li havia permès conèixer gent nova, gaudir d’experiències que «no pensava que anava a viure en la vida» i sobretot gaudir de la seva afició. En primer lloc es va plantejar vendre la bicicleta, però al cap i a la fi, «els diners van i venen» i ell volia invertir-los en «sensacions i experiències noves». Així doncs, va pensar en vendre-la per recuperar els diners i així poder comprar material esportiu a les persones que ho necessitaren, i la marca sense problema va acceptar la proposta.

Quan Josep els va comentar la idea a les seues companyes Ana i Ruth, col·laboradores de la secció de fitness a Decathlon Campanar, no van dubtar a submergir-se en el projecte.

El següent pas va ser anar en recerca d’una associació a la qual poder ajudar i gràcies a les xarxes socials, van trobar una associació que desenvolupava una tasca molt en la línia del que ells anaven buscant i amb la qual compartien els mateixos valors: «Ningún niño sin sonrisa».

«Ningún niño sin sonrisa» té a la venda unes polseres solidàries els beneficis van destinats al manteniment de la pròpia associació i a la difusió de la mateixa. Per aquesta raó, Josep, Ana i Ruth es van oferir a vendre aquestes polseres, valorades en dos euros, per vendre-les al públic per un euro més i amb ell poder comprar més material esportiu per als xiquets.

peris-diaridigital.esAmb una furgoneta carregada de material esportiu comprat gràcies a la venda de la bicicleta de Josep i de les polseres solidàries, així com de roba de xiquets aportada per qualsevol persona que ha volgut contribuir amb el seu granet de sorra, aquestos joves viatjaran a Madrid des de demà fins al diumenge 7 de maig cap a la seu de «Ningún niño sin sonrisa» per lliurar ells mateixos tot el material. No obstant això, el trajecte València-Madrid no serà com un altre qualsevol, ja que Josep i tres companys més faran el recorregut amb bicicleta, i Ana i Ruth conduiran la furgoneta plena d’esperances.

La ruta estarà dividida en dues etapes; la primera consistirà en 150 quilòmetres des de València a Motilla del Palancar (Conca), i la segona seran uns 300 quilòmetres des Motilla a Rivas (Madrid). «Als esportistes, és l’esport el que ens dóna la felicitat. Ja que farem feliços a altres nens, aprofitem el viatge per sentir-nos nosaltres més feliços «, afirma contundent Josep, restant-li importància a la dificultat i el cansament que el trajecte implica. El ciclista també es va mostrar receptiu a qualsevol persona que volgués unir-se a ells en el viatge a Madrid: «M’agradaria promocionar-lo en les xarxes socials, i si hi ha gent o treballadors de botigues de Madrid que ho veuen i volen unir-se, millor. Al final és com una sortida, és gaudir també «.

El lliurament del material està previst per al dissabte 6 de maig al matí al pati del col·legi Amador de los Ríos (Passeig Marquès de Zafra 16, 28028 Madrid). Els responsables d’aquest projecte es mostren amb il·lusió i amb ganes que arribe el dia més esperat: «Volem organitzar una jornada esportiva en què puguen participar tots els xiquets que vulguen vindre a divertir-se i fer esport amb nosaltres aquest dia», apunta Ruth .

No hay comentarios

Dejar respuesta

7 − 2 =