Xàtiva retolara la frase «He mirat aquesta terra» com a homenatge popular a Raimon

El fragment ha estat elegit mitjançant votació dels veïns i veïnes de Xàtiva d’entre una selecció feta pels estudiants de la ciutat, el fragment s’ha emportat 147 vots dels 299 emesos.

L’Ajuntament de Xàtiva ha fet públics els resultats de la iniciativa de participació ciutadana «Raimon al carrer», impulsada per la regidora d’Educació, Amor Amorós. La frase guanyadora, que serà retolada en un carrer de Xàtiva, ha estat «Quan la llum pujada des del fons del mar a llevant comença just a tremolar, he mirat aquesta terra, he mirat aquesta terra». Aquesta frase és la primera estrofa del poema de Salvador Espriu «He mirat aquesta terra», musicat per Raimon en 1980. El fragment s’ha emportat 147 vots dels 299 emesos.

En segon lloc ha quedat la frase «Qui perd els orígens perd identitat», amb 47 vots. És tracta d’un fragment d’una de lletres més conegudes del cantautor xativí, pertanyent a la cançó «Jo vinc d’un silenci», de 1975. En tercer lloc, amb 40 vots, els ciutadans i ciutadanes de Xàtiva han escollit la frase «De l’home mire sempre les mans», primera estrofa de la «Cançó de les mans», que Raimon va escriure en 1964.

Aquesta iniciativa popular i educativa pretén posar en valor la figura de Raimon. Les frases que s’han sotmès a votació han estat seleccionades per estudiants de batxillerat de l´IES Josep de Ribera, l´IES Doctor Lluís Simarro i el Col·legi Claret. Les votacions es realitzaren a través de la web municipal des del 14 al 22 de març. La frase guanyadora es retolarà en un espai emblemàtic de la ciutat que a la vegada siga representatiu de la vida de Raimon.

No hay comentarios

Dejar respuesta