Xàtiva busca la participació de la ciutadania per a la millora de la mobilitat urbana

Tal i com ha informat el primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente, hui dimecres tindrà lloc el primer taller de participació ciutadana organitzat en el marc de la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de l’Ajuntament de Xàtiva (PMUS). L’acte tindrà lloc a les 19h a la Casa de Cultura de Xàtiva, amb entrada lliure i obert a la participació de totes i tots els veïns de Xàtiva. De manera prèvia a la redacció del PMUS, està previst el desenvolupament d’un procés de participació per tal de recollir els punts de vista i interessos dels agents implicats, així com de la ciutadania en general.

Dintre de les accions de participació i difusió del PMUS, s’ha previst l’organització d’aquesta jornada oberta on es presentarà inicialment a la ciutadania els continguts bàsics del pla, els seus objectius i els plans d’actuació que es contemplen. També s’explicarà als assistents el propi desenvolupament del procés participatiu, que continuarà amb una sèrie d’entrevistes a agents clau locals i de l’administració relacionats amb la temàtica de la mobilitat a la ciutat. Les conclusions que s’extreguen seran estudiades per la Mesa de Mobilitat al llarg del mes de juliol, estant prevista una revisió de la composició d’aquest òrgan municipal de participació.

Com a culminació del procés, en gener de 2018 es conformarà el document tècnic definitiu anomenat “Pla de Mobilitat Urbana Sostenible del Municipi de Xàtiva”, del qual s’elaboraran dos documents de síntesi, un destinat al personal tècnic i un altre per a la divulgació entre la ciutadania. Una vegada aprovat el PMUS pel plenari municipal, les mesures plasmades en el document seran exposades en una jornada pública, oberta al conjunt de la població.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 × dos =