Xàtiva Unida presenta “El cost humà de la repressió al país valencià”

Aquest dijous, el col·lectiu Xàtiva Unida reprén la seua activitat cultural amb la presentació del darrer llibre de Vicent Gabarda, “El cost humà de la repressió al País Valencià (1936-1956)”, editat per la Universitat de València. Aquesta obra, a més de relacionar les més de huit mil víctimes, ens explica els mecanismes, el per què i el com de la repressió sobre persones que són acusades de defensar unes idees, una forma de vida, de treball, diferent de la dels seus contraris, tant a un costat com un altre dels dos bàndols en aquell llarg període que va des dels inicis de la Guerra Civil fins a la fi del primer franquisme. El seu autor, doctor en Història per la Universitat de València, on exerceix com a professor, ha estat el pioner de l’estudi de la repressió franquista al País Valencià, especialment de les fosses de Paterna, sobre la qual ha publicat nombrosos llibres i articles i ha participat en infinitat de jornades, seminaris i congressos. El coneixement sobre el tema i el seu compromís cívic l’ha portat a estar present en consells científics, comissions de la veritat, debats, taules rodones, col·loquis, premsa, ràdio, televisió i conferències, així com a col·laborar amb nombrosos col·lectius memorialístics defensant l’exhumació de les fosses.

Amb aquesta presentació Xàtiva Unida vol contribuir a la difusió d’aquesta obra cabal sobre la qüestió de la repressió, les víctimes, la memòria i la història d’aquell passat traumàtic de la guerra i de la dictadura.

La presentació, que correrà a càrrec d’Alfred Boluda, regidor de Xàtiva Unida, i del mateix autor, tindrà lloc al Saló d’Actes de la Casa de Cultura a les 19:30 i estarà oberta a la participació del públic assistent.

No hay comentarios

Dejar respuesta