Xàtiva Unida lamenta que la ciutat no haja estat escollida Capital Cultural Valenciana

• La candidatura es va aprovar per unanimitat el passat plenari del mes de juny, tot i que l’equip de govern no havia facilitat el contingut de la mateixa a la resta de grups polítics.

• Segons el regidor Hèctor Cuenca “Açò mostra la debilitat de les polítiques culturals a Xàtiva. Tal i com vam explicar des de Xàtiva Unida al plenari, per a concedir la capitalitat cultural s’avalua la qualitat de la gestió cultural de la ciutat, que clarament suspèn per a la Generalitat”.

El passat dilluns 18 es van fer públiques les ciutats que ostentaran la capitalitat cultural valenciana el 2022, distinció que ha recaigut en els municipis d’Alzira i Aielo de Malferit. El portaveu de Xàtiva Unida Miquel Lorente ha felicitat a les dos localitats i ha lamentat que Xàtiva no es compte, un any més, entre les ciutats escollides. En paraules del regidor “Possiblement caldria fer una major autocrítica, abstenir-se de certes autocomplaences i posar els ciments adients per oferir una proposta cultural més atractiva i a l’alçada del moment”.

La candidatura de Xàtiva a aquesta distinció es va aprovar al plenari del passat mes de juny, per unanimitat de tots els grups, tot i que des de l’equip de govern no s’havia facilitat el contingut de la memòria a la resta de grups polítics. En la seua intervenció el regidor de Xàtiva Unida Hèctor Cuenca va explicar que el que s’avalua a l’hora de concedir aquesta distinció és la qualitat de la gestió cultural de la ciutat i no la seua història o simbolisme cultural. Per al regidor “que Xàtiva torne a perdre aquesta distinció mostra la debilitat de les polítiques culturals a Xàtiva, que clarament suspenen per a la Generalitat”.

Cal recordar que Xàtiva ja va presentar candidatura, també sense ser seleccionada, en les edicions de 2017, 2018 i 2019. Pel que fa a l’anterior convocatòria, Xàtiva ni tan sols va presentar la sol·licitud, amb la única justificació per part de l’alcalde de que consideraven el procés, impulsat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, poc transparent

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco × 2 =