Xàtiva Unida insta a l’elaboració del Pla Estatal de prevenció del suïcidi

El ple municipal aprova per unanimitat la proposta de Xàtiva Unida per previndre situacions de suïcidi

El passat dissabte va tenir lloc el plenari municipal on es varen tractar diferents qüestions vinculades a l’àrea pressupostària i de personal. Tanmateix, cal assenyalar la votació de tràmit proposada pel govern municipal encaminada a situar el Centre de Salut II de Xàtiva en el pati del col·legi Teresa Coloma. Enfront d’aquest debat des de Xàtiva Unida, Amor Amorós, argumentà que «aquesta decisió va en contra del desenvolupament del col·legi i la ciutat perd l’oportunitat de dotar al nucli antic d’un servei bàsic per afavorir el seu rellançament».

Per altra banda, des de la formació xativina, el regidor Hèctor Cuenca, subratllà «la necessitat d’evitar que l’aparcament de la Bassa no passe a ser gestionat per una empresa privada com pretén el govern donat que aquest implica una oportunitat per gestionar directament i posant com a prioritat l’interès general d’un aparcament tan estratègic per a la ciutat».

La moció presentada pel grup municipal de Xàtiva Unida adreçada a l’elaboració d’un Pla Estatal de prevenció del suïcidi va comptar amb el vot favorable del conjunt de la corporació. I amb aquesta s’aconsegueix segons Miquel Lorente «la petició a les diferents administracions competents per fer possible un servei d’atenció telefònica d’ajuda i la formació adequada a tots aquells treballadors/es que tracten amb sectors sensibles a aquesta problemàtica».

Finalment Cesca Chapí, en línia amb les acords del Consell Escolar, ressaltà el paper jugat per la comunitat educativa durant aquest curs escolar marcat per la COVID19 i en l’entorn de la modificació de les bases d’execució del pressupost, el regidor Alfred Boluda, assenyalà l’agilitat que implica la nova proposta justificant així el vot favorable del grup municipal.

No hay comentarios

Dejar respuesta