Xàtiva Unida insta a l’Ajuntament a resoldre el problema d’accés a l’Hospital

Lorente «després de dos anys continuem sense una nova línia de bus, sense un nou aparcament i sense l’aparcament llançador»

La solució estrela de l’equip de govern, la construcció de l’ampliació de l’aparcament de l’Hospital Lluís Alcanyís, fa dos anys que està paralitzada i compta amb una gestió erràtica pel que fa a l’obtenció de recursos d’altres administracions. Segons el portaveu municipal, Miquel Lorente, l’equip de govern ha «estat poc hàbil a l’hora de negociar amb altres administracions per intentar resoldre la problemàtica d’accés a l’Hospital Lluís Alcanyís». De fet, la proposta inicial va consistir a fer que el consistori s’encarregava del cost dels terrenys on s’ubicaria l’aparcament, xifrats en 70.127€, i la posterior cessió d’aquests a la Conselleria de Sanitat perquè aquesta fes la inversió de la infraestructura. Al remat, aquesta gestió va fer fallida quan la mateixa consellera responsable de Sanitat confirmà que aquesta inversió no estava prevista en els pressupostos de la Generalitat, malgrat que l’Ajuntament ja havia fet la seua despesa. Per aquest motiu, segons Xàtiva Unida «l’Ajuntament arriba tard i mal perquè portem dos anys sense solució i al remat el cost final per a la ciutat ascendirà als 232.127€». A més, aquest increment repercutirà negativament en altres infraestructures que van a deixar de rebre les seues inversions pertinents per aquesta decisió; com és el cas de la reurbanització de l’accés a la ciutat des de la carretera del Genovés i la reconstrucció de l’antiga estació de trens.

Línia de Bus

Des de Xàtiva Unida es considera que l’ampliació de l’aparcament de l’Hospital Lluís Alcanyís no acabarà amb la problemàtica d’accés a aquestes instal·lacions sanitària. Segons Lorente «cal reforçar el servei públic de transport i això implica l’aplicació de dues línies de bus que amplien l’horari i qualitat de l’actual servei». A hores d’ara el servei de Bus municipal es troba en situació de pròrroga donat que fa mesos que va caducar l’actual contracte i encara no s’han iniciat els tràmits per a la licitació del nou contracte.

Aparcament llançador

Per al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, a més del reforç de la línia de bus, l’aplicació d’un aparcament llançadora a l’alçada del pavelló de vòlei comptava com a mesura per millorar l’accés a l’Hospital. Tanmateix, aquella obra que es va programar i comptava amb una subvenció per ser executada acabà sense ser finalitzada i perdent-se l’ajuda per executar l’obra.

No hay comentarios

Dejar respuesta

dieciseis − 13 =