Xàtiva unida demana millorar les condicions laborals dels joves que treballen per a l’ajuntament

En la comissió de seguiment del Pla Millennial (Pla d’ocupació juvenil) celebrada el passat dilluns el regidor Hèctor Cuenca va demanar l’equiparació salarial de les persones contractades pel programa Empuju amb el funcionariat municipal i l’augment de les retribucions i de la duració de les beques experiència.
Segons Cuenca “el pressupost destinat a les accions del pla que no s’han realitzat s’hauria de reinvertir en la ocupabilitat de les persones joves i en la millora de les seues condicions de treball”.

El passat dilluns Xàtiva Unida va demanar en la comissió de seguiment del Pla Millennial (Pla d’ocupació juvenil), que les persones joves que treballen per a l’ajuntament cobren el mateix que els funcionaris que realitzen les mateixes funcions. Aquesta diferència es deu a que l’ajuntament aplica un coeficient reductor a les retribucions del personal contractat per programes. Segons Hèctor Cuenca “Aquesta reducció de salaris afecta fonamentalment a les persones joves contactades pel programa Empuju i a les persones contractades per programes d’inserció, que son fonamentalment dones, pel que també s’amplia la bretxa salarial dins l’ajuntament. A Xàtiva Unida sempre hem defensat que a igual treball igual salari”

També es va proposar que les beques experiència, amb una duració de sis mesos i unes retribucions de 600€ bruts es puguen be allargar en el temps o be augmentar les seues retribucions.

Segons expliquen des de Xàtiva Unida aquestes millores son possibles pressupostàriament, ja que les accions amb major dotació econòmica del pla no s’han realitzat. Així i tot, des de Xàtiva Unida valoren positivament la predisposició de la regidora de joventut a estudiar aquesta possibilitat, que no obstant això xoca amb la postura contrària de les àrees de major calat del seu mateix equip de govern, com hisenda, personal o promoció econòmica. Per al regidor Hèctor Cuenca “el pressupost que estava destinat al pla Millennial i no s’ha gastat s’hauria de reinvertir en la ocupabilitat de les persones joves i en la millora de les seues condicions de treball. Estem parlant de quasi 200.000€ sense invertir d’un total de 240.000 que hi havia pressupostats”.

Cal remarcar que la principal acció del pla, la creació d’una acceleradora d’start-ups valorada en 180.000€ i pilotada directament per l’alcalde com a responsable de promoció econòmica no s’ha realitzat per la impossibilitat d’adaptar al teixit productiu de la ciutat aquesta proposta. Segons Cuenca “ja vam advertir en el moment de l’aprovació del pla que s’apostava per un model econòmic i d’empresa que no s’adapta a la realitat econòmica de Xàtiva. Ens sembla preocupant que la proposta estrella de l’alcalde per a impulsar l’economia local no s’haja pogut realitzar perquè directament estava equivocada en els seus plantejaments més bàsics.”

No hay comentarios

Dejar respuesta

15 − diez =