Xàtiva Unida demana alternatives al preu de l’aigua previst per al Carraixet

Lorente “s’han d’estudiar totes les opcions possibles per evitar una dispararitat tan gran en el preu de l’aigua dintre d’un mateix municipi”

El proper dissabte s’aprovarà en el ple el projecte d’ampliació de la xarxa d’aigua municipal en el Carraixet, què acabarà implicant en breu l’implantació d’un preu de 2’32€ per m3 d’aigua entre els veïnat d’aquesta zona del municipi. Cal recordar que el preu de l’aigua dintre del nucli urbà de Xàtiva es situa en 0’27€ prodïnt-se una diferència abismal que implica un greuge comparatiu fortíssim entre ciutadanes i ciutadans d’un mateix municipi.
Abans de finalitzar l’anterior legislatura representants del veïnat del Carraixet varen transmetre al Grup Municipal de Xàtiva Unida, aleshores representat en el govern de la ciutat, les deficiències en el subministrament privat d’aigües que estaven rebent. De fet, el Carraixet des dels anys 70 ha comptat amb una xarxa privada de distribució d’aigua no apta per al consum humà, d’acord amb els informes que s’han emès des de les administracions pertinents. Enfront d’aquesta situació des de Xàtiva Unida s’impulsà la necessitat d’intervindre per millorar les condicions d’un servei prioritari i que forma part dels serveis mínims que ha d’oferir qualsevol ajuntament a la seua població. Malgrat tot les gestions varen quedar paralitzades, amb el nou govern, durant mesos fins que es varen reemprendre gràcies a la pressió ciutadana exercida.

Des de Xàtiva Unida s’enten que “aquest servei s’ha d’oferir el més prompte possible i per això ens mostrem favorables a una solució, però també hem trobat a faltar una major dedicació per estudiar amb més concreció totes les opcions. Així com les possibles conseqüències en la qualitat de l’aigua i en el preu del servei”. Les opcions possibles eren el subministrament des de pou de reserva, subministrament des de sistema de proveïment actual i construcció de planta desnitrificadora, subministrament des de xarxa de proveïment de Xàtiva, subministrament des del sistema de proveïment en alta de Manuel i el subministrament des del dipòsit de Torre de Lloris. Al remat, s’ha optat per l’adquisició del sistema de proveïment actual i construcció de planta desnitrificadora que tindrà un cost de 280.000€ en concepte d’expropiació als actualts propietaris a més de construir una planta desnitrificadora amb un cost de 79.940€ a banda del contracte d’una empresa especialitzada per a dur a terme l’esmentat procediment. Val a dir, que sobre la taula hi havien opcions amb un cost total de 276.000€ que varen ser descartades des del govern.

No hay comentarios

Dejar respuesta