Xàtiva Unida demana al govern que publique les despeses de la Fira d’agost i del Betlem

– Des de Xàtiva unida consideren que cal fer un exercici de transparència respecte a alguns dels esdeveniments més importants que organitza el consistori i que tenen un balanç d’ingressos i despeses propi.
– Per a la formació xativina és molt important que la ciutadania puga conèixer quin és l’ús dels recursos municipals i puga valorar amb dades a que es destinen.

La passada setmana el govern municipal va presentar en les comissions informatives el balanç de despeses de la Fira d’agost de 2019 i es va comprometre, davant la pregunta de Xàtiva Unida, a fer el mateix amb el Betlem municipal. Aquestos balanços arriben a les regidores i regidors que formen part del consistori però no es traslladen a la ciutadania. Tan la Fira d’agost com el Betlem municipal són dos esdeveniments de gran envergadura que necessiten d’una gran aportació de recursos municipals, sobrepassant els 800.000€ en el cas de la Fira i els 100.000 en el cas del betlem, però que al mateix temps també generen ingressos propis, podent realitzar un balanç independent e l’activitat.

Les polítiques públiques de transparència fa ja temps que s’han assentat a les administracions valencianes, oferint a la ciutadania la possibilitat de consultar i fiscalitzar la gestió dels seus representants públics de primera ma. A més, aquestes polítiques contribueixen a la formació de consciència ciutadana i comunitària, ja que els i les ciutadanes reben informació sobre l’ús dels seus recursos i poden valorar més fàcilment a que es destinen aquestos i el cost que tenen els serveis municipals.

És per això que des de Xàtiva Unida es proposa publicar al portal de transparència i al portal de notícies municipal les liquidacions econòmiques dels principals esdeveniments que s’han realitzat recentment a la ciutat, com la passada Fira d’agost o el Betlem municipal 2019-2020 i continuar amb aquesta iniciativa per a les successives edicions d’aquestes activitats i d’altres com les Nits al Castell

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × 2 =