Xàtiva ultima els preparatius per acollir a una família de refugiats sirians

La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva ha remés una circular als col·lectius que formen part de la Comissió Mixta d’Ajuda als Refugiats del Conflicte Sirià per tal de repassar els darrers detalls del dispositiu que acollirà una família de refugiats sirians. El pròxim 1 de juliol es rebrà a la ciutat un matrimoni amb tres fills que hagueren de fugir de Damasc i, finalment, aconseguiren aplegar al Centre d’Acollida de Refugiats de Mislata.

Finalment, serà a través del CEAR -ONG que actualment els té acollits al seu centre de Cullera, acabant la fase I del protocol oficial d’integració establert- que aquesta família arribe a Xàtiva. El trasllat es produirà en concloure el curs escolar, donat que els menors es troben escolaritzats. Aquesta família residirà a la capital de La Costera durant un període inicial de 6 mesos.

La regidora explica en la seua missiva que «és tot el que, de moment, ens han permès. Confiem que siga sols un primer pas. Ara ens pertoca ja a nosaltres, com a entitats i ciutadania, fer tot el possible per facilitar la seua millor integració aportant els recursos complementaris i, sobretot, el caliu humà necessari per arredonir com cal les responsabilitats públiques».

Angulo ha distribuït les tasques entre totes les entitats que participen en la comissió, inclosa la recerca de treball per a aquestes persones. Per exemple, l’Ajuntament es reserva les tasques administratives d’empadronament, tramitació de targeta sanitària i matriculació escolar, mentre que Creu Roja s’ocuparà de les qüestions de vestuari i alimentació i Gent de la Consolació els donarà formació en matèria d’idioma i cultura valenciana. També participen en el repartiment de tasques, altres associacions com ara Cáritas, l’església Evangèlica, la comunitat musulmana, les ames de casa, les associacions de jubilats, la regidoria de Joventut, etc.

No hay comentarios

Dejar respuesta