Xàtiva triplica la dotació econòmica del premi de pintura Fira d’Agost

L’Ajuntament de Xàtiva ha apostat fort per la potenciació del Premi de Pintura de la Fira d’Agost de 2016. La dotació econòmica del premi establert per a la convocatòria d’enguany se situa en 3.000 euros. Això suposa pràcticament multiplicar per tres la quantitat assignada en edicions anteriors. L’any passat, aquest premi estava dotat amb 1.200 euros.
La intenció de l’Ajuntament és recuperar el prestigi d’aquest premi, el bon nom del qual va anar minvant durant les successives convocatòries de l’anterior legislatura, a juí dels responsables municipals. Aquesta estratègia de revitalització passa per tres eixos fonamentals. El primer, recuperar l’al·licient del muntant econòmic del guardó per tal d’estimular la participació fins arribar a una quantitat que resulte atractiva per a artistes de renom.
La segona de les accions de millora radica en la mateixa selecció dels membres del jurat d’aquesta convocatòria. Segons fonts del departament de Cultura, el prestigi del premi de pintura està directament relacionat amb l’autoritat i reputació que presenten els membres del seu jurat. Per això, els tècnics municipals gestionen contactes amb crítics d’art i pintors reconeguts en l’àmbit artístic de la Comunitat Valenciana.
D’altra banda, s’estima que la difusió de les obres que es presenten a concurs també funciona com un atractiu per incentivar la participació dels artistes. Per això, la regidoria de Fira introdueix l’edició del catàleg de les obres del Premi de Pintura Fira d’Agost com a una de les millores en el pleg de condicions per a la contractació de la impressió del llibre de Fira. D’aquesta manera, sempre queda constància documental de les distintes obres seleccionades i de la titularitat dels seus autors.
El termini per a la presentació d’obres expira el 5 d’agost. Es poden consultar les bases a la web municipal: http://blog.xativa.es/2016/06/21/aprovades-les-bases-del-premi-de-pintura-fira-dagost/

No hay comentarios

Dejar respuesta