Xàtiva dóna llum verda a un sistema per evitar les factures als calaixos

El ple de l’Ajuntament de Xàtiva va aprovar per unanimitat, passat dissabte, un reglament per a la millora de la gestió de les factures de proveïdors. El seu objecte és la regulació del registre comptable de factures, d’acord amb la Llei d’Impuls de la Factura Electrònica. Concretament, l’Ajuntament s’imposa la norma que totes les factures registrades incorporen la informació bàsica necessària per a realitzar el seu pagament a la major celeritat.

Quan entre en vigor el nou reglament, totes les factures d’import superior a 1.210 euros (1.000 euros més IVA) hauran de registrar-se a través del portal de facturació electrònica de l’administració de l’Estat (FACE), que actuarà en qualitat de registre d’entrada municipal. A més, aquestes factures han d’incorporar l’acord de compra corresponent que prèviament s’ha adoptat en la Junta de Govern. D’aquesta manera, es garanteix que qualsevol compra superior a 1.210 euros necessite disponibilitat pressupostària i acord de Junta de Govern.

Pel que fa a les factures inferiors a 1.210 euros, podran seguir registrant-se en paper però, de forma obligatòria, hauran d’incorporar el nombre de retenció de crèdit, que garanteix que l’Ajuntament ha previst el recurs econòmic corresponent per a pagar aqueixa factura. Açò implica que l’Ajuntament de Xàtiva no pot gastar sense consignació pressupostària prèvia i evita la generació de les anomenades factures en els calaixos, origen del deute generat pels préstecs del RD 4/2012, conegut com a pla Montoro.

Per altra banda, l’aprovació en el ple va ratificar l’adhesió de l’Ajuntament a la xarxa de ciudadanes que caminen. En aquest punt, el portaveu d’Esquerra Unida, Miquel Lorente, va manifestar que “posem en el centre a les persones, cercant major seguretat vial, accessibilitat, complir la llei de mobilitat de 2011 i suavitzar l’impacte del tràfic rodat”.

A més, el ple va aprovar una moció conjunta de tots els grups municipals en homenatge als deportats xativins als camps de concetració nazis durant la Segona Guerra Mundial i com a recuperació de la memòria de les víctimes de l’Holocaust.

No hay comentarios

Dejar respuesta

trece − 12 =