Xàtiva trau a licitació les obres d’un nou parc infantil en la Glorieta José Espejo

L’actuació compta amb un pressupost de 360.000 euros amb els quals també s’actuarà en la font tipus estanc i en la configuració dels parterres

L’Ajuntament de Xàtiva ha tret a licitació les obres per a la instal·lació d’un parc infantil ubicat en la Glorieta José Espejo, amb una inversió de 360.000 euros.

El projecte té com a objecte la reforma d’una part de la Glorieta José Espejo per tal de dotar-la de nous usos i renovar la seua imatge, sent aquesta una primera fase de l’actuació al jardí, en la qual es realitzarà un parc de jocs infantils per tal de fer l’espai atractiu per al públic familiar. A més a més, també es millorarà l’accessibilitat al jardí i es transformarà la font existent, que passarà a ser transitable, augmentant el seu valor estètic.

Actualment el jardí compta amb sis punts d’accés, tres des de l’Albereda Jaume I i un en cadascun dels altres costats, així com també amb dos fonts. Una d’elles d’ús per a beure, datada de 1946, i altra font tipus estanc actualment en desús. D’altra banda, la Glorieta alberga també dos escultures dedicades a personatges il·lustres: una que representa al propi José Espejo, situada front a les escales d’accés des de l’Albereda, i altra amb un bust del Taquígraf Martí, i que es troba dins del parterre situat entre l’entrada central i l’edifici de Correus.

Pel que fa a la intervenció, en aquesta primera fase s’actuarà a la part oest del jardí, des de la vorera que discorre junt als edificis fins al passeig central, sense aplegar a actuar en el mateix. En la part nord d’aquest se situarà la zona reservada per a jocs infantils, amb uns 400 metres quadrats, delimitada en la major part per uns bancs correguts de formigó prefabricat, amb accés des de tots els seus costats. Els jocs seran de fusta, formant tres grans estructures que permeten jocs diferents, complementant amb dos jocs menuts per a xiquetes i xiquets de menor edat. Es diferenciaran tres àrees amb tres paviments, de cautxú, de terra estabilitzada i de gespa. Hi haurà dues torres comunicades per un pont penjant amb un tobogan i altres elements d’accés. L’últim gran element és un conjunt de tres gronxadors, incloent una cadira adaptada i un gronxador niu accessible.

Altra actuació que s’inclourà en la intervenció afectarà a la font tipus estanc, que passarà a ser transitable. Estarà composta per sis sortidors que expulsaran aigua en forma de dolls verticals fins als dos metres d’alçada. Aquests sortidors incorporen la seua pròpia il·luminació led i constituirà un element atractiu, ornamental i lúdic, a més d’una millora de l’ambient per als dies calorosos d’estiu.

Per últim, també es canviarà la distribució dels parterres, mantenint quasi intacte el que conté l’escultura del Taquígraf Martí però fent una obertura en el tancat que permeta la circulació al voltant del monument. Front a aquest parterre es mantindrà també una zona enjardinada, però oberta per a la lliure circulació, amb plantació de gespa, arbustos decoratius i manteniment de l’arbrat existent. La resta de zones enjardinades es transformaran en àrees de descans amb gespa.

1 Comentario

  1. Hola, yo vivo en la calle peatonal Mateo Pueyo, es una zona que pagamos como cualquier ciudadano, pero a nosotros nos dicen que vivimos en una zona de lujo; pues el piso, la calle y toda en general está hecha un desastre, llena de agujeros y en muy malas condiciones y no te digo nada del parque, es penoso. Haber si tienen un poquito de conocimiento y se pasan y se ponen manos a la obra y no, nos tapen más agujeros….sino es cuestión de hacer un buen trabajo y poder tener las cosas en condiciones, hacer una calle nueva y un parque para que los más pequeños puedan disfrutar.

Dejar respuesta

cuatro × 1 =