Els veïns del nucli antic de Xàtiva convoquen per al dissabte una nova concentració a les portes de l’Ajuntament

Els veïns del nucli antic de Xàtiva tenen convocada una CONCENTRACIÓ de protesta a les portes del seu Ajuntament el proper dissabte, dia 30 d’abril, des de les 10.30 fins les 11.30, fent-la coincidir una vegada més amb el plenari del mes, per a exigir-li al seu Govern Municipal solucions davant la deficient gestió del Servei Públic de distribució d’aigües potables de la ciutat, situació que provoca greus problemes en els ciutadans de la zona del nucli antic.

Al voltant del 80% de l’aigua desplaçada des de Bellús a Xàtiva es perd com a conseqüència del deteriorat Canal de Bellús. Això suposa un greu problema ecològic que consideren no es pot permetre en un bé tan essencial.

Centenars de veïns del casc antic han sofrit des de fa anys contínues fugides del dipòsit de Sant Josep que provoquen insuportables situacions d’humitats a les seves cases i, puntualment, inundacions que causen un problema molt greu d’insalubritat en els seus habitatges, afecta als seus patrimonis i suposen un imprevisible problema de seguretat i delicte ecològic.

Exigeixen, també, una reposició de l’obsoleta xarxa de canalitzacions de l’aigua, majoritàriament de fibrociment i plom, situació que pot afectar a la seua salut, segons ha demostrat la comunitat científica. A més a més, l’estat en què es troba la xarxa provoca contínues fugides i rebentades que, en algun cas, afecta fins i tot l’estabilitat d’alguns carrers.

No hay comentarios

Dejar respuesta

11 − seis =