Xàtiva trau a licitació les obres de la primera fase del carril-bici que unirà Xàtiva amb la via verda

El pressupost base és de 164.279 euros i l’actuació està inclosa al pla d’Inversions 2020-2021 de la Diputació de València

Xàtiva,12de maigde 2022.- L’Ajuntament de Xàtiva ha publicat l’anunci de licitació de les obres per a l’execució de la primera fase del carril-bici que unirà Xàtiva, des del passeig del Ferrocarril, amb l’accés a la via verda ubicat al camí Sant Ana nº2, a través de la CV-645 i de la carretera Alzira.

L’actuació té un pressupost base de licitació de 164.279 euros i està inclosa al Pla d’Inversions 2020-2021 de la Diputació de València. El projecte es basa en la realització d’un carril-bici que unirà l’inici de la via verda Xàtiva-Carcaixent amb el nucli urbà de la ciutat a través de les voreres, sempre amb prioritat per al vianant i amb una amplària de 1,5 metres, salvaguardant en tot moment la seguretat de ciclistes i vianants.

La unió entre la via verda i la zona de descans i aparcament es realitzarà mitjançant una rampa d’accés que anirà descendit de forma còmoda per a bicicletes i vianants, amb una pendent del 6% i amb connexió amb l’aparcament que s’ubicarà junt al camp de futbol municipal Paquito Coloma.

Els trams de recorregut amb itinerari ciclopeatonal es pavimentarà amb asfalt en color gris, per a que siga fàcilment reconeixible i diferenciat del corresponent carril bici (de color roig), sent l’acabat homogeni en tot l’itinerari adaptat. Al mateix temps es disposarà de senyalització tant horitzontal com vertical, per tal d’informar i advertir a les persones usuàries de l’existència de l’itinerari i de la corresponent prioritat del vianant front als ciclistes.

La intenció és habilitar un equipament públic que millore la mobilitat de la localitat en una primera fase, la qual seguirà amb més ampliacions per tal de dotar a Xàtiva d’un carril bici segur, regulat, útil i de qualitat. L’objectiu del projecte és que els ciclistes que utilitzen la via verda que unirà Carcaixent amb Xàtiva a través de les antigues vies del ferrocarril puguen aplegar al nucli urbà de la localitat a través d’aquest nou carril.

Les ofertes per a l’execució del contracte d’obres per al carril-bici fase I d’accés a la via verda des del Passeig del Ferrocarril es podran presentar fins al proper 30 de maig.

No hay comentarios

Dejar respuesta

17 − cuatro =