Xàtiva tindrà un tercer anell de ronda

El subsecretari de la Conselleria d’Habitatge, Obres i Vertebració del Territori, Francesc Signes i el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo han visitat, junt a l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà i el primer tinent d’alcalde Miquel Lorente, el conjunt d’obres que s’estan duent a terme per millorar les vies d’accés a la ciutat i la seguretat dels vianants que ascendeixen a 637.339 euros, quantitat que sumada a l’asfaltat de la CV-58 fins a la connexió amb l’autovia dóna un total d’1’6 milions d’euros d’inversió en el conjunt d’actuacions executades.

L’alcalde Roger Cerdà ha mostrat la seua satisfacció per la implicació de la Conselleria d’Obres: «estem satisfets perquè poc a poc anem millorant els accessos a la ciutat, amb la col·laboració de la Conselleria. A la redona del cementeri i els passos elevats de McDonalds se sumaran una nova redona front al Paquito Coloma i un vial de nova construcció per darrere de la Ciutat de l’Esport. Aquestes actuacions permetran habilitar un tercer anell de ronda a Xàtiva que alliberarà de trànsit l’accés principal de la ciutat. Estem esperançats en continuar millorant els accessos a Xàtiva, evitant col·lapses i millorant també així la qualitat de vida dels nostres veïns «.

En primer lloc es va visitar la glorieta de la CV-58, situada front al Cementeri Municipal, que s’ha realitzat amb la finalitat de descongestionar el trànsit de la glorieta situada en l’encreuament amb la CV-645 (rotonda del Mcdonalds), i en la que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha invertit 269.000 euros.

La comitiva també va fer un recorregut per la resta d’obres que s’han desenvolupat, com els passos sobre-elevats al voltant de la redona de Mcdonalds o la urbanització de jardinera de la zona compresa entre Sala Alameda i Don Dino, a més de visitar la zona on s’executarà pròximament l’altra glorieta, la que es trobarà situada en la CV-645 amb la intersecció al Camí Santa Anna (davant del Camp de Futbol Paquito Coloma). Precisament l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha fet entrega al Director General del Projecte d’aquesta redona, les obres de la qual estan pressupostades en 247.404 euros.

A aquestes actuacions s’han d’afegir altres operacions com la redacció del projecte de la futura glorieta a la CV-645 o les obres prèvies vinculades a aquesta nova redona, en la que es construirà un mur que resulta necessari per a la finalització de l’obra. La construcció d’un nou vial situat a esquenes de la Ciutat de l’Esport per tal de absorbir part del trànsit d’eixida cap a Novetlè culminarà les actuacions de reordenació de tràfic de la ciutat, ja que aquesta és fonamental per connectar els polígons i alliberar el tràfic de la rotonda d’entrada a la ciutat, que suporta una intensitat de més de 16.000 cotxes al dia.

No hay comentarios

Dejar respuesta