Xàtiva tanca la programació teatral de la Fira d’Agost

La junta de govern ha aprovat aquest matí la programació d’actes culturals per a dos dels principals espais escènics de la Fira d’Agost 2016, la plaça de la Seu i la plaça del Mercat. La plaça de la Seu torna a ser l’espai de referència del teatre per a adults, a més de la celebració de la 22 edició del Festival de la Cançó, mentre que la plaça del Mercat es consolida com el lloc des d’on s’oferiran les representacions de teatre infantil, atès l’èxit del canvi d’ubicació que es va dur a terme l’any passat, traslladant aquest espectacles per als més menuts des de la glorieta de José Espejo a aquest indret emblemàtic del nucli antic.
concierto-en-la-seoLa programació teatral de la Fira 2016 torna a fer una aposta pel teatre actual, de qualitat i en valencià. L’oferta conjumina diversos gèneres teatrals, des del teatre de text a la comèdia, passant pel teatre musical, tot mostrant un repàs a les propostes que s’estan representant als circuits de teatre actualment.
Les actuacions a la plaça de la Seu començaran a partir del dia 15 amb la 22 edició del  Festival de la Cançó que enguany inclourà les actuacions de Marina Rossell, una de les principals figures de la cançó d’autor i Mara Aranda, cantant valenciana amb un repertori nodrit d’influences àrabs, gregues i mediterrànies.
El dia 16 es representarà l’obra «La carta 1931-1941″. Arran d’una carta manuscrita autèntica, escrita per un condemnat a mort poques hores abans de ser afusellat, neix aquest relat tendre, esfereïdor i real que busca la reflexió sobre un tema que, transcorreguts ja 80 anys, encara no s’ha superat socialment. La representació, amb text d’Emili Chaqués, corre a càrrec de la companyia Últim toc & Malatesta Teatre.
El dia 17, la companyia La Dependent representarà l’espectacle «Jordi i Lola», amb text de Ximo Llorens, interpretada per Pep Cortés i Neus Agulló. L’argument tracta d’una parella que repassa la seua vida i els seus silencis quan es disposa a celebrar les seues noces d’or.
El dia 18, l’humorista alcoià Xavi Castillo, amb la seua companyia Pot de Plom, presentarà el muntatge «Xavi Castillo. Especial Fira d’Agost», realitzat en exclusiva per a l’ocasió. Una ocasió única per riure amb les paròdies i el particular estil de l’actor, en un marc molt especial.
La programació teatral per a adults clourà el dia 19 amb el musical «Two ladies or not ladies»,  de la companyia Cashalada. Es tracta d’un espectacle amb ressonàncies de cabaret que presenta a una diva de la cançó en hores baixes que pretén fer una gira mundial amb una excel·lent pianista que amaga un gran secret sobre la seua sexualitat. Una obra de Noèlia Pérez amb composicions i arranjaments musicals de Josep Zapater.
teatre-al-mercat-en-fira
TEATRE INFANTIL A LA PLAÇA DEL MERCAT
En les actuacions de teatre infantil a la plaça del Mercat es barreja teatre, circ, dansa i fantasia. Són obres programades per als més menuts, tot i que són aptes per a tots els públics, donada la qualitat dels muntatges i la professionalitat de les companyies. Aquest és el programa:
DIA 16.     «ELS SECRETS DE MR. STROMBOLI» EQM CULTURA.
        Espectacle que recupera les barraques de Fira del S. XIX.
DIA 17.    «THE AUDITION» XA TEATRE
       Casting del «Lago de los Cisnes» amb dues aspirants disposades a tot.
DIA 18.    «GIRALMONDO». CIRC DEL NEGRO Y EL FLACO.
DIA 19.    «L’HOME QUE PERDIA ELS BOTONS. CIA. CIRC PÀNIC.
DIA 20.    «CANÇONS». DANI MIQUEL.

No hay comentarios

Dejar respuesta