Xàtiva s’uneix contra la violència de gènere i reclama més recursos per combatre aquesta xacra social

El plenari ordinari de dissabte va aprovar per unanimitat el manifest redactat per commemorar el 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere. Aquest manifest, que havia estat presentat com a moció conjunta signada pels portaveus de tots els grups municipals, va ser llegit a la vesprada en la concentració convocada pel Consell de les Dones a la porta de l’Ajuntament.

L’alcalde Roger Cerdà va elogiar la unanimitat dels grups municipals en un assumpte en què “sempre hem treballat junts des d’anteriors legislatures”, segons paraules del primer edil. L’alcalde de Xàtiva creu que “el treball de les institucions no està sent suficient. El cas d’Elda ha posat de manifest que el sistema falla. No podem consentir la cronificació de la violència de gènere i hem de ser més reivindicatius de cara a altres administracions. Fan falta més recursos per als jutjats i tambés més recursos i formació per a la policia. Ací és on estem fallant”, a juí de Cerdà.

Per la seua banda, la regidora de Dona i Igualtat, Francesca Chapí, va agrair el recolzament dels grups municipals al document elaborat pel seu departament. Chapí va comentar que “encara hem de seguir treballant per la Xàtiva que volem”. La regidora va posar de relleu que setembre ha estat “un mes dur” pel que fa a l’increment de casos de violència de gènere a la ciutat.

D’altra banda, el plenari va aprovar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), amb els vots a favor de PSPV-PSOE, EU, Compromís i Ciudadanos i l’abstenció del PP. El primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente, va assenyalar que era necessari “cumplir la llei i donar un impuls tècnic, polític i de participació a aquest assumpte”. Lorente va posar de manifest que a Xàtiva hi ha 21.000 vehicles a motor per a 30.000 habitants i que dels 75.000 desplaçaments diaris que es produeixen a la ciutat, 25.000 són en cotxe. Per al responsable de l’àrea de Mobilitat, “tenim un punt feble amb l’ús del transport públic”, tot referint-se a la durada mitjana dels desplaçaments en bus urbà, per damunt dels 20 minuts. Lorente també va destacar el aparcament en doble fila com “un mal endèmic i molt perillós”.

El plenari també va aprovar un nou reglament de distincions per a la Policia Local, l’ampliació de la quantia destinada a complements de productivitat de funcionaris en 59.000 euros provinents d’estalvis generats per la gestió econòmica municipal i la delegació per a contractar obres del pla provincial d’obres i serveis de 2016, concretament, la pacificació del trànsit en els accesos al C.P. Martínez Bellver, el pla de seguretat lumínica en vies públiques i l’adquisició de mobiliari urbà per a parcs i jardins.

No hay comentarios

Dejar respuesta