Xàtiva es suma a la celebració del Dia dels Museus

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva ha programat un seguit d’actes per commemorar el Dia Internacional dels Museus, efemèride que se celebra el proper divendres 18 de maig.

El programa d’actes s’inicia demà dijous, a les 19:30 hores, al pati de l’Almodí, amb la presentació del llibre «Mujeres de Roma. Heroísmo, intrigas y pasiones», d’Isabel Barceló Chico. La presentació correrà a càrrec de Joaquim Corts, president de l’associació Amics de la Costera, i del periodista Lluís Cucarella, director general de Next Idea Media Consulting Group. El llibre analitza el paper de les dones en diferents etapes de la civilització romana, recercant l’empremta històrica d’aquelles protagonistes que encara perdura a l’actualitat i utilitzant un interessant estil a mitjan camí entre l’assaig i la narrativa.

Ja el divendres, Dia Internacional dels Museus, a les 20 hores i també al pati de l’Almodí, el trio Jota Martínez Ensemble interpretarà el muntatge «Música i poesia a Medina Xateba», música per a les escenes de la magnífica pila taifa que es conserva al Museu de l’Almodí.
L’espectacle consistirà en la lectura de versos del Collar de la Coloma, dIbn Hazm, i altres textos medievals, acompanyada per la música dels mateixos instruments que es poden veure a la pila taifa i que han estat reconstruïts per a l’ocasió per Jota Martínez, especialista en instruments de la tradició musical medieval espanyola.

A més, en eixa jornada, la entrada als museus municipals de Xàtiva serà lliure, en horari de 10 a 14 hores i de 16 a 18 hores.

Finalment, el dissabte, de 10 a 14 hores, hi haurà visites guiades a l’exposició Vil·la Cornelius (Museu de l’Almodí). Les visites guiades eixiran cada 25 minuts.

No hay comentarios

Dejar respuesta