Xàtiva sol·licitarà a Conselleria el reconeixement dels serveis municipals d’Arqueologia

La demanda s’elevarà ara a la Conselleria de Cultura per tal de poder activar aquest servei que donarà major autonomia a l’ens local

El plenari municipal ha aprovat per unanimitat elevar a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport la petició per al reconeixement dels serveis municipals d’Arqueologia per a Xàtiva, expedient que es va tractar en la darrera comissió social i cultural de la ciutat, i complint així el primer pas per a tramitar aquesta sol·licitud.
“Som de les primeres ciutats en demanar l’activació d’aquest el servei. Esperem que el reconeixement es confirme prompte i poder així agilitzar tots els tràmits municipals en aquest sentit” ha explicat el portaveu socialista Ignacio Reig, mentre que la regidora de Xàtiva Unida Amor Amorós també s’ha manifestat en aquest sentit assegurant que “cal posar en valor que el tràmit ens va a possibilitar avançar en els informes, quan siguen necessaris per tal de realitzar les obres municipals, acurtant els terminis administratius”. Els grups del Partit Popular i Ciutadans també s’han mostrat favorables a aquesta sol·licitud.
L’ajuntament de Xàtiva té assumida des de l’any 1987 la tasca de protecció del seu patrimoni arqueològic mitjançant el control sobre aquelles actuacions que en l’àmbit del seu territori puguen tindre qualsevol incidència. Per a tal fi es compta amb els materials necessaris i amb els recursos humans oportuns per tal de complir diferents funcions entre les quals es troben la supervisió de la relació de béns i espais protegits del municipi, la supervisió de les actuacions arqueològiques i els seus estudis previs, la col·laboració amb la Conselleria, la formació i l’assessorament als òrgans municipals intervinents en el patrimoni i el dipòsit en el museu de Xàtiva dels materials procedents de les intervencions realitzades.
El plenari municipal també ha aprovat per unanimitat acceptar la cessió de l’immoble del Centre Social Sant Ramon Bonivern (Casa de la Joventut) per part de la Generalitat Valenciana, així com el compte general de l’exercici 2019. D’altra banda, també s’han aprovat dues mocions presentades per Ciutadans –una en suport al sector pirotècnic de la Comunitat Valenciana i altra sobre la reclamació de mesures de garantia per a la seguretat i la convivència ciutadana enfront de l’ocupació il·legal d’habitatges-, totes dues amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Partit Popular i Ciutadans, i l’abstenció de Xàtiva Unida.

No hay comentarios

Dejar respuesta

11 − 9 =