Xàtiva sol·licita una subvenció de 102.044€ per a una nova fase de l’Escola d’Ocupació

 L’Ajuntament de Xàtiva, seguint una de les línies de treball per reduir l’atur a través de les escoles d’ocupació, ha sol·licitat una subvenció per dotar una nova fase per continuar treballant en el programa de rehabilitació i millora de l’antic escorxador, ubicat front al Centre Comercial Plaça Major, a la vora dels Bombers i davant del Mercat.

Per a aquesta nova fase, anomenada «L’Escorxador 2020», l’Ajuntament ha sol·licitat a la Direcció General del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA) una subvenció d’un total de 102.044€ i ha reservat de les arques municipals 5.500€. També, com en anteriors fases, es preveu continuar utilitzant el CCX com a centre de formació de les persones seleccionades.

«Des de 2016 hi ha hagut prop de 400 persones que han estat contractades pels diferents plans d’ocupació impulsats des del departament de Promoció Econòmica i anem a continuar treballant en aquest sentit», ha explicat el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente. També ha afegit que «amb aquest línia d’acció estem ajudant a que les xifres d’afiliació a la Seguretat Social augmenten. De fet cal, recordar que a dia de hui gràcies al treball conjunt dels xativins i xativines tenim 1.326 persones més afiliades que en l’any 2015».

Els projectes ET FORMEM són programes mixtos d’ocupació i formació finançats per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, LABORA (antic SERVEF) i cofinançats pel Fons Social Europeu en un 50%. En aquests projectes promoguts per Entitats Locals Territorials i Supramunicipals poden participar persones desocupades majors de 18 anys i que es troben en edat de treballar com a mínim fins a la finalització del projecte, inscrites en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA).

La finalitat d’aquesta nova fase és la possibilitat de facilitar la inserció laboral i la permanència en el sector de persones amb dificultats d’inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables, amb la posada en marxa d’accions formatives que s’alternen amb la prestació de serveis d’utilitat pública i interés social.

No hay comentarios

Dejar respuesta