Xàtiva s’integrarà en un programa de protecció a la infància per part de la Policia Local

La regidora de Policia Local, Mariola Sanchis, proposarà al proper plenari ordinari de dissabte que Xàtiva s’adherisca al Programa Agent Tutor (PAT). Es tracta d’un servei de la Policia Local especialitzat en la promoció del respecte dels drets de la infància i la seua intervenció per a la prevenció i protecció del menor en col·laboració amb els centres escolars i en coordinació amb professionals vinculats amb l’educació i altres recursos d’àmbit local.

La regidora Sanchis justifica la mesura afirmant que «la Policia Local de Xàtiva disposa del departament d’Educació Viària, que realitza, entre altres, algunes de les funcions emmarcades dins del Programa Agent Tutor, per la qual cosa hauria de formar part de dit programa». A juí de la regidora, «amb l’adhesió, aconseguirem nous mètodes de treball i eines que ens ajuden aconseguir els objectius marcats, en matèria d’ajuda i protecció dels drets de la població infantil». Es tracta d’institucionalitzar, impulsar i donar a conèixer totes les funcions que realitza la Policia Local de Xàtiva en aquest àmbit, així com unificar intervencions, metodologies i procediments d’actuació.

D’altra banda, el plenari de proper dissabte debatrà la sol·licitud de la creu al mèrit policial amb distintiu blanc per a un total de 26 agents del cos de la Policia Local de Xàtiva que han completat 25 anys de servei. Aquesta sol·licitud, a proposta de l’intendent principal, Antonio Collado, s’ha de formular davant l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. Es tracta de la primera vegada que els agents de policia de Xàtiva rebran una condecoració d’aquesta naturalesa.

No hay comentarios

Dejar respuesta

veinte − dieciocho =