Xàtiva contempla el patrimoni i la rehabilitació com a oportunitat per al desenvolupament local.


El proper divendres 4 de novembre, la ciutat de Xàtiva serà la seu d’unes jornades sobre patrimoni i rehabilitació urbana organitzades per la Universitat de València (UV) i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva.

Les jornades comptaran amb diverses meses rodones amb participació d’experts universitaris en àrees com ara urbanisme, dret, sociologia, història de l’art, geografia o antropologia. L’objectiu és explorar criteris i possibilitats per a un nou desenvolupament local basat en la identitat de la ciutat: les seues condicions geogràfiques particulars, el patrimoni, la relació amb el territori, tot en el context de rehabilitació i millora de les condicions d’habitabilitat.

Tant la regidora d’Urbanisme, Cristina Súñer, com el regidor de Cultura i Patrimoni Històric, Jordi Estellés, han valorat positivament la convocatòria d’aquesta jornada de debat. Per a la també tinent d’alcalde, “és fonamental recolzar-se en veus autoritzades com les que assisteixen a aquestes jornades per seguir construint el nou model de ciutat que volem. Tenim una estratègia però hem de treballar per dotar-la del millor contingut i les millors propostes, per això aquest tipus de jornades són fonamentals”, afirma Súñer.

Per la seua banda, Estellés creu que “és important que Xàtiva continue amb aquesta línia de col·laboració amb la universitat en matèries clau dins de la nostra agenda. La reflexió sobre la conservació i rehabilitació de les àrees urbanes amb una presència significativa de bens patrimonial ha de ser compartida per diversos sectors socials, quants més millor. Quan es tracta d’articular un nou model de desenvolupament basat en la posada en valor del patrimoni i en la sostenibilitat, resulta fonamental el compromís i el consens entre els diversos agents implicats”, conclou el regidor.

La jornada tindrà lloc el 4 de novembre, a les 18 h, a l’espai cultural Sant Domènec. Hi participaran diversos professors i investigadors de la UV, com ara Luis Arciniega i Josep Montesinos, del Departament d’Història de l’Art; Inmaculada Revuelta i Ignacio Sevilla, del Departament de Dret Administratiu i Dret Processal; Beatriz Santamaría, del Departament de Sociologia i Antropologia Social i Ximo Revert, cap d’àrea de Cooperació de la Fundació General de la UV.
Les inscripcions per a la jornada es poden realitzar a través d’Internet, a l’enllaç http://projeccio.uv.es Els participants rebran un certificat d’assistència.

No hay comentarios

Dejar respuesta

20 − diez =