Xàtiva es reuneix per coordinar les accions d’ajuda davant l’arribada dels refugiats

En el matí d’ahir es va reunir a l’Ajuntament de Xàtiva el Consell d’Acció de Polítiques Socials (CAPS) i la Comissió Específica de Refugiats després de l’arribada dels 629 refugiats al port de València, a bord de l’Aquarius.

En la reunió es va acordar la redacció d’un manifest que anirà al proper plenari municipal, en el que es reiterarà la condició de Xàtiva com a ciutat d’acollida i es demandarà estendre les polítiques de cooperació a l’origen, intervenint així als països dels quals provenen els refugiats.

A més a més, també es demanarà estendre les polítiques d’ajuda humanitària i emergència a totes i cadascuna de les persones migrants que arriben al nostre país i no solament a les 629 arribades amb l’Aquarius, així com la revisió de l’estatut del refugiat i la llei d’estrangeria, i el tancament dels Centres d’Internament per a Estrangers (CIES).

«Hi ha moltíssima gent que continua entrant a les nostres costes i és important que els tractem com a iguals perquè al remat tots som persones i hem d’estendre aquestes polítiques d’ajuda humanitària a tots aquells que fugen de la seua casa per guerres, fam o circumstàncies que els obliguen a fer-ho», ha manifestat la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo.

D’altra banda, el departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva s’ha compromés a la realització d’algunes actuacions i per això sol·licita a la ciutadania de Xàtiva que mostre la seua voluntat i solidaritat per a canalitzar les ajudes de vivenda i d’altres com el menjar o les provisions.

Les persones interessades en ajudar poden telefonar a l’Ajuntament (96 228 98 08) on se’ls requerirà per acudir a emplenar una fitxa. El departament revisarà els oferiments de 2015 per a la seua actualització abans d’aquest dijous. Aquest oferiment de solidaritat per part de Xàtiva serà enviat a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

«Els centres als que acudeixen les migrants sols són el punt de partida. D’allí han de vindre a diferents punts de la Comunitat i de l’Estat espanyol i cal canalitzar tots els oferiments que podem fer. La solidaritat de Xàtiva és tot un exemple per a altres ciutats», ha afegit Angulo.

No hay comentarios

Dejar respuesta