Xàtiva reserva 500.000 € per a comprar Santa Clara

L’Ajuntament de Xàtiva realitzarà una inversió afegida de vora 1.275.000 euros en diferents partides municipals amb bona part del superàvit pressupostari assolit durant l’exercici 2017 que ascendeix a 1.920.000 euros. En aquest sentit, algunes d’aquestes inversions serviran per realitzar algunes adquisicions patrimonials com és el cas del Real Monestir de Santa Clara (500.000 euros) o de la Torrassa de Llevant (80.000 euros). Altres despeses aniran enfocades a la restauració del Patrimoni municipal com la Rehabilitació del Museu de l’Almodí amb part municipal de les ajudes FEDER (116.000 euros), o els 115.000 euros que aniran a parar a la rehabilitació de l’Estació de ferrocarril Xàtiva-Alcoi.

Altra de les inversions girarà en torn a les Vies Públiques amb la intervenció en el Polígon B i l’estret per a la millora de l’eficiència en xarxa d’aigua potable i il·luminació (107.700 euros a banda de les ajudes IVACE) o a la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat en les vies públiques (73.000 euros), amb una altra part aportada per la Generalitat. Aquestes ajudes autonòmiques també contribuiran a millorar la pavimentació de camins rurals junt a una inversió municipal de 64.000 euros.

Per últim, 198.800 euros aniran destinats a l’adquisició d’un autobús de baixes emissions per millorar la mobilitat al municipi -la resta de la inversió provindrà de les ajudes FEDER-, i altres 20.000 euros serviran per reparar i millorar la instal·lació d’aire condicionat del Gran Teatre de Xàtiva.

Segons el regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, “les inversions a realitzar són financerament sostenibles, ja que s’han complit tots els criteris econòmics requerits pel Ministeri d’Hisenda i s’ha acreditat la solvència de l’Ajuntament en matèria econòmica”.

Reig detalla que «anem a incorporar el superàvit que vam generar l’any 2017 a diferents partides amb l’esperança de poder completar algunes operacions com l’adquisició de Santa Clara, la segona fase del Pla de Seguretat de Vies Urbanes, la rehabilitació de l’estació del ferrocarril o inclús per a dotar pressupostàriament algunes subvencions que estan pendents d’arribar de Fons Europeus».

No hay comentarios

Dejar respuesta

2 × cinco =