Xàtiva reprén l’acompanyament a les persones majors que viuen a soles

El recurs estarà disponible a partir del proper dilluns 1 de febrer

L’Ajuntament de Xàtiva ha tornat a posar en marxa el dispositiu d’atenció a persones majors que viuen a soles. Front a l’actual situació caracteritzada per un enduriment de les restriccions decretades per la Generalitat i les insistents recomanacions de reduir el contacte social, l’Ajuntament considera necessari reprendre aquest programa d’acompanyament de la gent gran. A partir del proper dilluns 1 de febrer, començarà a funcionar de nou aquest dispositiu que ja va es iniciar durant el confinament i que va estar operatiu des del mes de març fins a juny de 2020.

L’objectiu del programa és oferir acompanyament i suport a totes aquelles persones majors de 65 anys que es troben en una situació de soledat i en risc d’aïllament degut a l’actual conjuntura. Consistirà en mantenir un contacte telefònic que permeta el seguiment de l’estat dels usuaris que sol·liciten aquest recurs, oferint-los, a més a més, la possibilitat de realitzar activitats que estructuren una nova rutina no presencial, com ara exercici físic, tasques d’estimulació cognitiva, companyia telefònica, jocs, cançons o altres activitats d’acompanyament.

El programa millora respecte de la seua primera edició, ja que s’obri la possibilitat d’atendre a nous usuaris que el sol·liciten i s’adapta a les necessitats plantejades pels usuaris anteriors i a les detectades pels professionals del Departament de Benestar Social. Aquest servei funcionarà de dilluns a divendres, de 9:30 a 13:30 hores. Dues professionals del Departament de Benestar Social s’ocuparan d’establir els contactes telefònics i d’organitzar el treball amb els distints serveis municipals que requerisca la correcta atenció als usuaris.

Per a sol·licitar l’acompanyament i obtenir informació caldrà telefonar al número 667 918 836 o personar-se a les dependències del Punt Social La Placeta (placeta de la Telefònica), ubicat al carrer Poetes xativins, número 2, a partir del proper dilluns 1 de febrer.

Les persones grans són un dels col·lectius més vulnerables front a una situació com l’actual, donada la continuïtat de l’estat d’emergència sanitària i l’enduriment de les mesures, les quals impliquen la reducció del contacte social. Almenys així es considera des del Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva que senyala la soledat i l’aïllament de les persones grans com a dues de les grans problemàtiques socials d’aquest col·lectiu al nostre municipi.

La tinent d’alcalde, Xelo Angulo, regidora delegada de Benestar Social, ho expressa així: «la situació de la nostra ciutat no és única enfrontant les mesures de l’estat d’emergència sanitària que comporta una dràstica reducció del contacte social. Som conscients que, ja en situació de normalitat, les persones majors pateixen de soledat , d’aïllament i ara més que mai a l’Ajuntament, i en particular a Benestar Social, hem de buscar la manera de cuidar-les. Açò es fa llarg i cada vegada més gent major es veu afectada emocionalment per aquest estat de soledat. Per això volem acompanyar-les i que no se senten soles. Les persones majors són les més vulnerables i han de saber que ens tenen al seu costat».

No hay comentarios

Dejar respuesta