Xàtiva replantarà vora un centenar arbres a diferents carrers i espais verds de la ciutat

Es substituiran els exemplars morts o amb un estat fitosanitari i vegetatiu deficient

L’Ajuntament de Xàtiva reposarà l’arbrat al llarg de diversos carrers i zones verdes de la ciutat mitjançant la substitució d’exemplars morts o en condicions dolentes, amb la intenció de fomentar i conservar la riquesa mediambiental de la ciutat.

La Brigada municipal de Parcs i Jardins va procedir a inventariar les manques en les alineacions de carrers, així com els exemplars que per diversos motius presenten un estat fitosanitari i vegetatiu deficient. A més a més també s’ha confeccionat una relació de carrers on a curt i mig termini es recomana el canvi d’espècie d’arbrat en la configuració de l’alineació per diferents motius com ara poc vigor vegetatiu, patologies freqüents o manteniment elevat.

Els carrers on major nombre d’arbres es replantaran són el Passeig del Ferrocarril (12), la zona verda de la carretera al Genovés (12), el carrer Blasco Ibáñez (10) i el carrer 25 d’abril (9). Sis unitats es col·locaran a Annauir, quatre a Pare Miquel Batllori i Gonzalo Viñes, tres als carrers Nou d’Octubre, Hort de l’Almúnia, Blai Bellver, Gregorio Molina, Albereda Jaume I i pati del col·legi Jacinto Castanyeda; dos a Francesc Rubio Poetas Setabenses, Barri del Carmen, N-340 i Hort de la Granja; i una unitat a Plaça Constitució, Vicente Boix, Abú Masaifa, Pintor Juan Francés, Cosmògraf Ramírez i Pintor Jacomart.

Entre les espècies a implantar es troben majoritàriament lledoners, til·lers i tipuanes, i totes les plantes tenen el passaport fitosanitari corresponent. La inversió per a aquesta reposició d’arbrat serà de 15.363 euros.

No hay comentarios

Dejar respuesta