Xàtiva repara l’entorn de la font dels 25 dolls

La inversió, de 25.000 euros, se centra en l’adequació del paviment i dels escocells per millorar la seguretat dels vianants i protegir la font

L’Ajuntament està executant unes obres de millora en l’entorn de la Font dels 25 dolls, que presentava un aspecte de deteriorament causat principalment pel creixement de les arrels dels arbres del voltant. L’actuació suposa una inversió de 25.000 euros.

«Fa temps que el veïnat demanava una intervenció en aquesta localització, la qual millorarà l’accés a la pròpia font. Després del corresponent permís de la comissió Mixta de Patrimoni, Ajuntament i Generalitat Valenciana s’han iniciat les obres amb recursos propis», ha manifestat el regidor d’Obres Ignacio Reig.

Amb el pas del temps l’arbrat existent ha provocat, a l’igual que en altres zones de la ciutat, que les arrels hagen alçat el paviment de l’entorn de la font, així com de l’escocell del propi arbre, posant en risc fins i tot la pròpia infraestructura.

La intervenció realitzada en l’entorn té l’objectiu de millorar notablement la seguretat en el pas dels vianants, així com de la protecció de la font. D’una banda s’està adequant el paviment mitjançant la reposició de les zones més deteriorades i l’execució de nous nivells per salvar les arrels superficials, evitant al màxim els danys en l’arbre, mentre que també s’està reparant l’escocell trencat per les arrels dels arbres amb la col·locació d’una franja anti-arrels A més a més, també s’està reparant i adequant l’embornal existent, per a la correcta evacuació de les aigües pluvials.

Ignacio Reig ha avançat que les obres finalitzaran en els propers dies, ja que el termini d’execució era de tres setmanes.

No hay comentarios

Dejar respuesta

veinte − cinco =