Xàtiva rep una subvenció dels Fons Europeus per a la consecució de dos projectes del programa Erasmus +

Els projectes busquen recolzar l’emprenedoria de les dones joves i també fomentar l’intercanvi internacional de joves emprenedors

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut una subvenció per valor de 211.495 euros procedents dels Fons Europeus per tal de poder dur a terme dos projectes emmarcats en el programa Erasmus +, amb la intenció de desenvolupar les capacitats en l’àmbit de la joventut recolzant el treball amb els i les joves, l’aprenentatge no formal i el voluntariat mitjançant la col·laboració amb altres països associats.

D’una banda, es destinaran 189.000 euros per al projecte «Athena», que liderarà Xàtiva amb l’objectiu d’empoderar a les joves emprenedores a través del desenvolupament de les seues competències digitals amb l’ús de noves ferramentes. A través d’aquest projecte, l’Ajuntament cooperarà junt amb altres sis entitats públiques i privades d’Eslovènia, Polònia, Irlanda, Bèlgica, Itàlia i Finlàndia. La intenció és compartir les experiències i millorar les metodologies i eines de treball per a recolzar l’emprenedoria femenina.

La durada del projecte serà de 24 mesos i entre les principals activitats destaquen reunions internacionals presencials i online, desenvolupament d’una investigació i un informe a nivell europeu sobre altres territoris en Europa, desenvolupament d’un Curs Online Obert i Massiu per a formar a tècnics en l’àmbit de la joventut, desenvolupament d’una guia pràctica per a tècnics, un curs de curta durada i esdeveniments de difusió.

D’altra banda, l’Ajuntament de Xàtiva també ha aconseguit un finançament de 22.495 euros per a dur a terme el projecte «Youth Map to Close the Gender Gap», un intercanvi juvenil desenvolupat en el marc de l’acció de mobilitat de l’aprenentatge dels individus d’aquest programa Erasmus +. En aquest sentit, es dotarà als i les participants de les competències i habilitats necessàries per a la participació, amb activitats per millorar la creativitat, la capacitat de pensament crític i el sentit de la iniciativa.

Aquest segon projecte se centrarà en l’ús de la tecnologia i les xarxes socials, i suposarà un intercanvi internacional de joves emprenedors entre 18 i 30 anys. Durant huit dies, 30 participants de països com ara Croàcia, França, Estònia, Romania i Itàlia viuran i intercanviaran sinergies amb la ciutadania de Xàtiva, consumint als establiments locals, coneixent el patrimoni de la ciutat i intercanviant costums.

Erasmus + 2021-2027 compta amb un pressupost de més de 28.000 milions d’euros per a tota Europa, sent un programa més inclusiu, digital i sostenible amb el medi ambient i recolzant la transformació digital, la inclusió i la diversitat. Gràcies a aquest pla es poden finançar projectes de mobilitat i cooperació relacionats amb l’aprenentatge per a deu milions de persones de totes les edats i de tots els orígens.

No hay comentarios

Dejar respuesta